Türkiye'den ABD'ye tarihi rest: Artık gelmeyin!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD'nin Suriye politikasına ilişkin ''Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin'' dedi.

Türkiye'den ABD'ye tarihi rest: Artık gelmeyin!
Türkiye'den ABD'ye tarihi rest: Artık gelmeyin!
GİRİŞ 11.02.2018 16:12 GÜNCELLEME 11.02.2018 16:13
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı'nın ziyareti öncesi hükümetten net mesaj. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulunda konuşan Bozdağ, ABD'li yetkililerin Türkiye'ye ikna için gelmemeleri, terör örgütüne verilen silahların toplanması  için çalışma yapmaları gerektiğini belirtti. 

''TÜRKİYE'Yİ İKNAYA GELMEYİ, GİDİN DONATTIĞINIZ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİLENİN''

 

 

Bazı ABD'li askerlerin de teröristlerle fotoğraf çektirdiğini ve bunu  paylaştığına dikkati çeken Bozdağ, bu paylaşımların Türkiye'ye aba altından sopa  göstermek olduğunu ifade etti. Bozdağ şöyle konuştu: 

"Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz, lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiğinizi  silahları toplayın, bir daha vermeyin, 'Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmayın'  deyin. Bazı ABD askerleri PYD'li teröristlerle foto paylaşıp açıklama yapıyor. Bunlar bizi tanımıyor, aba altından sopa gösteriyor. Türkiye aba altından da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke değildir. Dün de değildi, bugün de  değildir, yarın da olmayacaktır. Artık Türkiye'yi oyalamaktan vazgeçin."

Bozdağ, terör örgütünün farklı isimlere büründürüldüğüne işaret  ederek, tabelaların değişmesine rağmen terör unsurlarının kimler olduğunun  bilindiğini vurguladı.

PYD/YPG Terör örgütlerinin tabelasını değiştirip onlara SDG deyip   milletin aklı ile alay edilmemesini isteyen Bozdağ, şunları kaydetti:  

"Alem kör, herkes sersem değil. Biz her şeyi biliyoruz. Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Artık verdiğiniz sözleri yerine getirin. Fırat'ın  batısına geçmeyecekti, Münbiç'te olmayacaktınız, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin tır silah verdiniz. DEAŞ terör örgütüne kullanmadınız, Türkiye'ye karşı kullandınız, defalarca uyardık. Bu terör örgütünün koruma ve  kollama içinde olunmamalıdır. Artık biz Türkiye olarak söze değil yansımalarına bakıyoruz. Artık terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi  uygulamasına son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmalı ve yeni silahlar  verilmemelidir. Müttefikimiz olan ABD, askerli foto çektirip teröristleri  sıvazlayan görüntülerden vazgeçmelidir."

YORUMLAR 110
  • ONCE VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Topraklarinda Abd Dahil Hic Bir Yabanci ASKER Istemiyoruz.......
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bozdağ iyi konuşmuşsun ama sonunu iyi bağlayamamışsın.Hala ABD ye müttefikimiz diyorsun ya pes doğrusu.
    Cevapla
  • hüsnücan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir ifadeniz hariç tüm söylediklerinize amasız lakinsiz katılıyorum. Lütfen artık ABD için müttefikimiz ifadesini kullanmayın. Bu ifade açıklamalarınızın tüm inandırıcılığını sıfıra indiriyor.
    Cevapla
  • Ali Velioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Müttefikimiz olmadığını Bozdağ bilmiyor sanki.
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelmeyin olayı bitti artık İncirlik dail Türkiye sınırlarında abd askeri techizatı kalmasın,
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    incirliği kapatın daha ne bekliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler