Türkiye'den Holanda'ya çok sert bir tepki daha

Hollanda Meclisi'nde görüşülecek 1915 kararına tepki.

Türkiye'den Holanda'ya çok sert bir tepki daha
Türkiye'den Holanda'ya çok sert bir tepki daha
GİRİŞ 17.02.2018 15:28 GÜNCELLEME 17.02.2018 22:25
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Hollanda Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanımasının ardından, Hollanda Maslahatgüzârı Türk Dışişleri'ne çağrıldı.

Ankara Büyükelçisi’ni resmi olarak geri çekerek Türkiye ile diplomatik ilişkilerini askıya alan Hollanda’da parlamento, 1915’te yaşananları dün "Ermeni Soykırımı" olarak tanımıştı. Dün alınan karara göre, Hollanda ayrıca 24 Nisan'da Ermenistan'daki anma törenlerine bakan düzeyinde temsilci gönderecek.

 

 

Koalisyon ortağı Hıristiyan Birliği (CU) partisinin milletvekili Joel Voordewind tarafından gündeme getirilen önerinin kabul edilmesiyle, Türkiye ile Hollanda arasında zaten gergin olan ilişkilerin daha da kötü bir duruma gelmesi bekleniyor. Bugüne dek Hollanda’da yetkililer "Ermeni Soykırımı meselesi"nden söz etse de resmi tanıma gerçekleşmemişti.

YORUMLAR 74
  • Karadenizli 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis bilir isini sıkıntı yok
    Cevapla
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollandadaki binlerce Türk uyusun yavrular.. yaziklar olsun
    Cevapla
  • ATILLA TURK 6 yıl önce Şikayet Et
    biktik artik bu avrupanin ikide bir ermeni soytariligindan bu nedir böyle heyyy hükümet yetkilileri artik bu ermeni safsataligini sulandiranlara tokat gibi onlarin yaptiklari katlimalari getirin meclisne taniyin hatta haklarinda tazminat davalari acilacak sekilde o ülkenin insanlarina yol gösterin
    Cevapla
  • Dilek 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda ve benzer ülkeler önce kendi suçlarını kabullensinler.Asıl soykırım Filistinde ,Bosnada,Irakta,Suriyede,Myammarda olmuştur.
    Cevapla
  • ertugrul 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yapabilirsiniz soysuzlar siz tarihiniz iyice inceleyin cok guzel yapmisiz yapmis isek ermeni soytarilarini icimizde yilan beslemisiz yilanin basini ezmisiz kime ne lan kafirler sizin gecmisiniz belli zaten somurgeci katiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'