ABD'den sabırları zorlayan 'Türkiye' açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Suriye'de DEAŞ'tan alınan bölgelerin yerel halka bırakılması konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Ayrıca Mattis, Menbiç konusunda da kararlı olduklarını söyledi.

GİRİŞ 18.02.2018 10:24 GÜNCELLEME 23.02.2018 11:23
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Suriye'de DEAŞ'tan alınan bölgelerin yerel halka bırakılması konusunda hemfikir olduklarını ve Türkiye ile tüm bölgelerde kontrolü ele alan yerel güçler konuları dahil dikkati dağıtıcı unsurlar konusunda birlikte çalışacaklarını söyledi.  

Mattis, Avrupa seyahatinden dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

 

DEAŞ’tan alınan bölgelerin kontrolünün orada yaşayan yerel halkına bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını belirten Mattis, şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye ile kurtarılmış bölgelerin kontrolünün o bölgelerin yerellerine bırakılması gerektiği konusunda hemfikiriz ve Türkiye ile kontrolü ele alan yereller ve diğer tüm kışkırtıcı, yoldan çeviren ve dikkati dağıtan konular veya her alan konusunda Türkiye ile çalışacağız. Tam hemfikir olduğumuz alanlar da çok."

Fransa, İtalya ve İspanya'nın Türkiye ile çalıştığını hatırlatan Mattis, Türkiye'nin ABD ile müttefik olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında birçok konunun bulunduğunu dile getirdi. 

Mattis, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iki ülke arasındaki önemli birçok konu hakkında birlikte çalışma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. 

MENBİÇ MEKANİZMASI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Türkiye ile ABD'nin PYD/PKK’nın Menbiç'teki varlığı ve ABD’nin örgüte desteği konusunda bir mekanizma kurulacağına ilişkin bir soru üzerine Mattis, "Bunların tamamını çözdüğümüzü söyleyemem. Bu da şu demek, bunlar üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız." diye konuştu. 

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bu mekanizmaların Afrin'de nasıl işleyeceği konusunda da çalışılması gerektiğini kaydetti. 

YORUMLAR 63
  • lotuss 6 yıl önce Şikayet Et
    yoo bir tokat şart
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ayık kafayla dolaşmadıkları şuurlu olarak bir şey söyleyemiyorlar. Kurul komisyon kuralım işimize bakalım.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz masada yine de hemfikirde olalim :-) ama operasyona da devam edelim, ayni siyaseti bizde yapariz, sol gösterip sagla vururuz.
    Cevapla
  • güven 6 yıl önce Şikayet Et
    nedden son görüşme yapıldı ki!!puan kaybettik
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    artık ABD yi tüyleri yolunmuş ve her tarafından mikrop saçan şer bir mahluk olarak görüyorum...Aynı fikirde olanlar beğensin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!