Türkiye'den kritik ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip, rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek" dedi.

Türkiye'den kritik ABD açıklaması
Türkiye'den kritik ABD açıklaması
GİRİŞ 19.02.2018 02:52 GÜNCELLEME 19.02.2018 10:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, Münih'te devam eden 54. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yabancı basın mensupları ile bir araya geldi. Washington yönetiminin, Suriye'de PKK'ya verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin ABD'ye güvenini kaybettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip, rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek" değerlendirmesinde bulundu.

'BİRİNCİ MEKANİZMADA FETÖ VE GÜLEN'E ODAKLANILACAK'

 

 

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde, iki NATO müttefiki arasında anlaşmazlığa yol açan mevzulara işaret etmek için iki mekanizmanın kurulması konusunda tarafların mutabık kaldığını anımsattı. "Bu mekanizmalardan birisi ikili konular üzerine" diyen Çavuşoğlu, burada özellikle FETÖ ve ABD'de bulunan Fetullah Gülen ile ilgili Ankara'nın Washington'dan beklentilerine odaklanılacağını dile getirdi.

'İKİNCİ MEKANİZMA SURİYE'YE İLİŞKİN'

Çavuşoğlu, ikinci mekanizma için "Suriye'deki durum ve onların bizim endişelerimizi nasıl karşılayacakları, YPG'nin Menbiç'i nasıl terk edeceği ve bunu birlikte nasıl koordine edeceğimiz, (Suriye'deki) bu şehir ve kasabaların kim tarafından nasıl yönetileceği, buraların güvenliğini kimin nasıl sağlayacağına ilişkin" ifadelerini kullandı.

Ankara ve Washington arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ABD'nin verdiği sözleri yerine getirmesine bağlı olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "İkili ilişkilerimize bir şans daha verdiğimiz söylenebilir. Bizim açımızdan yanlış bir şey yapmadık. Türkiye'nin ikili ilişkileri gerçekten baltaladığını savunamazlar. Türkiye'nin ABD'ye düşmanca davrandığını söyleyemezler" diye konuştu.

Çavuşoğlu, yeni mekanizma kapsamında üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin ilk çalışma grubu toplantılarını mart ayının ilk yarısında yapacaklarına işaret ederek Türkiye'nin bu toplantılarda ortaya koyulacak tutuma göre hareket edeceğini söyledi.

YORUMLAR 9
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd hala sizi oyalıyor dış işleri bakanı pes yani ne komisyonu savaş var
    Cevapla
  • Anayasal haklar 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadini koruyacak cinsel istismarın önüne geçecek katı kurallar kanunlar çıkartın. Bir erkek olarak söylüyorum. Adam gibi işini yapan birini görene kadarda heryerde söyleyeceğim.
    Cevapla
  • Dilek 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte Türkiyenin hariciyecisi ancak böyle olmalı !.. Takdir ediyorum bakanımızı !...
    Cevapla
  • Murat consodor 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, bugün yine o ABD savunma bakanı bir açıklama yapmış: MÜNBİÇte geri adım atmak yok diye. Biz daha ABD ye niye şans veriyoruz. Türkiye halkı artık mantıklı siyaset istiyor. Rusya ile yakınlaşalım, daha da yakınlaşalım. PKK terörü konusunda anlaşalım Rusya ile. Ama bu PKK terörü konusunda İRANa güvenilmez, bunu da bilin. Esad'a bir taviz verilebilir, tabi ki bu da Hamisi Rusya ile konuşarak. ABD ise zaten kendi içerisinde kıyametler kopuyor, ABD nin hem iç meseleleri hem de dış meseleleri kendi kendini kasıp kavuruyor. Biz AFRİNden sonra münbiç e de hareket edelim. Gerisi belki AYN-ARAP ( kobane ) a kadar gitsin. Bu terörü fırat ın her iki tarafından da temizleyelim.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd turkiye ve islam dunyasinin enbuyuk iki dusmanindan biridir israil ve abd bunlarin dostluklari yoktur hep hainlik yapmak icin firsat arar dururlar bunlara karsi en buyuk ses islam birliginin sesidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı