Türkiye'den Almanya'ya özel liste!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini ilettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.02.2018 05:45 GÜNCELLEME 19.02.2018 11:10
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’ndan dönüş yolunda gazetecilere özetle şunları söyledi:

GURBETÇİLER MEMNUN OLDU

 

 

Merkel, iletişim kanallarının açık olması gerektiğini söyledi. Biz de aynı düşündüğümüzü söyledik. (Almanya’daki) Vatandaşlar bundan memnun. Öyle veya böyle istemesek de olumsuzluklar oluyor.’ Hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesinden rahatsız olan çevreler var. PKK’lılar burada aktif rol oynuyorlar. Almanya ile Türkiye arasında bir tane bu adamdan (Deniz Yücel) başka bir mesele yok mu yani? Bu kadar basite indirgenecek bir ilişki değil.

(Tutuklu gazeteciler) Asıl meselenin gazetecilik olmadığını biliyoruz. İnsanlar fikirlerini söyler, eleştirilerini yapar. En keskin şekilde yapanları da görüyoruz. Bunlara bir şey oluyor mu? Terör örgütü ile haşır neşir olursanız, terör örgütünü cesaretlendirecek, lojistik destek faaliyetlerine girerseniz bu gazetecilik değil. Başka bir şey.

BİZDE PAKETLEME YOK

Terör örgütlerinin finans, kamuoyu oluşturma, silah ve lojistik ayağı var. Bizim durumumuz Almanya değil. Almanya bir terör örgütü ile mücadele ediyor mu? NSU davası ne oldu? Kimse kaldı mı? Kalmadı. Yani her biri bir vesile ile bitti. Dolayısıyla ülkemize haksızlık etmeyelim. Bizde şey yok; paketleme yok.”

MERKEL’E ÖZEL LİSTE

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini iletti. Alınan bilgiye göre görüşmede Yıldırım “Gülen ve FETÖ, PKK gibi tehlikeli, hafife alıyorsunuz. Bazı iltica taleplerine karşılık vermeden bizimle temasta olmanızda fayda var. Bu teröristlerden bazıları var ki doğrudan darbede yer almış, ciddi şekilde suç işlemiş ve cezalandırılması söz konusu olan isimler. Bunların ilişkilerimizi bozmasına izin vermemeniz gerekir” dedi. Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını anımsatan Merkel ise “Kimler mesela?” diyerek isim sordu. Merkel’in “Yazılı dursun elimizde” talebi üzerine Türk heyeti isimleri liste halinde verdi.

YORUMLAR 22
  • ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    yine almadan verdiniz.ver darbecileri al deniz ajanını demeliydiniz.yine avcumuzu yaladık.
    Cevapla
  • asi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vereceklerine inanıyor musunuz??
    Cevapla
  • TC Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    biz nasıl onlar istedi diye pkk lıyı hemen verdik onlarda bizim istediklerimizi versinler Adalet mülkün temeliii
    Cevapla
  • ERCİŞLİ 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet aklı her şeyden üstündür sanıyor musunuz ki deniz yücel öylece salıverildi ellerinde bulunan olası ajanlarımızdan muhakkak aldıklarımız vardır ancak ajan oldukları için devlet bunları açıklamak istemez al gülüm ver gülüm bu işler artık TÜRKİYE yaş tahtaya basacak kadar basiretini yitirmemiştir bence
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    hani yargımız bagımsızdı nasıl bırakıldı deniz yucel mahkeme olmadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!