Çavuşoğlu: ABD'de yapılacak görüşme ertelenebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısında, 19 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile planlanan görüşmenin ertelenebileceğini açıkladı.

GİRİŞ 14.03.2018 13:17 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Moskova'da, Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı yapıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov heyetleriyle birlikte görüşme gerçekleştirdi.Görüşme sonrası iki bakan kameralar karşısına geçti.

HAREKATIN AMACI TERÖRİSTLERLE MÜCADELE

Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, "Afrin operasyonunun amacı işgal değil, teröristlerle mücadele etmektir. Biz gittiğimiz her yerde sivillere destek veriyoruz. Teröristlerin bu topraklarda barınmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

 



ABD TOPLANTISI ERTELENEBİLİR

Bakan Çavuşoğlu ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un görevden alınmasından dolayı ABD'yle 19 Mart tarihinde yapılacak 'Menbiç' konulu toplantının ertelenebileceğini söyledi.

YORUMLAR 10
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der. Alparslan hiç önemsemeyerek söyle der: Biz de onlara yaklaşıyoruz.
    Cevapla
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Brzezinski'nin stratejisinde ; "Bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı ve bu durumda Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlandığını artık sağır sultan bile bilmektedir.
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tillerson la görüsmanin bir anlami yok ki makamda göstermelik bir kisi yetkisi dahi olmayan pompeo a gelince onunla görüemeden önce ise INCIRLIK in kapatalibilecegi ihtimalleri ni medya da acin ki ABD bu TÜRK ler in hesabi ne ? acaba diye düsünmeye baslasinlar ve ilk toplantiya acaba yaparlar mi? düsüncesi ve cekingesiyle masaya gelsin
    Cevapla
  • Fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hah söyle taviz vermeyin ABD ye.
    Cevapla
  • Reis'ten başka 6 yıl önce Şikayet Et
    Pompeo Münbiç'e girmemize izin vermez.Askeri seçenek tek şart olacak.Süleyman Şah türbesini Münbiç'ten çıkartmakla hata yaptık.Oyalama ve kandırılmaya çok müsait bir yönetimimiz var.Şahsen konu Abd olunca ben Reis'ten başka kimseye ne güvenir ne de inanırım.
    Cevapla
  • MATRIX 6 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman Şah türbesini Münbiç'ten çıkartmakla, türbenin olduğu yarımadanın vatan toprağı olmasından vazgeçtiğimiz anlamına gelmez. Şu an işgal altında diyebiliriz ve her an geri almaya hakkımız var. Türbenin orijinal yeri, sınırımızdan 90 km güneyde Fırat Nehri üzerindeki Tabka Barajı'nda bulunan Caber Kalesi'nin eteklerinde. Yakın zamanda devletimiz o kaleyi alıp türbeyi orijinal yerine de taşıyabilir. Böylesi daha güzel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık