Almanya: Türklere yapılanlar tiksindirici!

Almanya’da Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, son dönemlerde Türk kurum ve kuruluşlarına karşı artan saldırılar sonrasında açıklama yaptı.

Almanya: Türklere yapılanlar tiksindirici!
Almanya: Türklere yapılanlar tiksindirici!
GİRİŞ 16.03.2018 20:38 GÜNCELLEME 16.03.2018 21:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümet Sözcüsü Seibert, Berlin’de yaptığı açıklamada, camileri ve Müslüman kuruluşlarını hedef alan saldırıları "tiksindirici" olarak niteleyerek bu saldırılara hiçbir şekilde gerekçe gösterilemeyeceğini söyledi. Faillerin yargı önüne çıkarılması ve hesap vermesi gerektiğine vurgu yapan Seibert, bu tür saldırıların asla hoş görülemeyeceğini belirtti. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise camileri hedef alan saldırılar "en sert biçimde" kınandı. Açıklamada, bu tür olaylara karşı "sıfır hoşgörü" vurgusu yapılarak, adalet makamlarının söz konusu olaylar karşısında sert bir tutum benimsemesi gerektiği ifade edildi. 

Öte yandan Almanya’da Federal Emniyet Teşkilatı, Suriye’nin kuzeyinde Türk askeri harekâtı karşısında şiddet olaylarıyla gösterilen tepkilerin artmasının beklendiğini duyurdu. Emniyet Sözcüsü açıklamasında, Almanya’daki Türk kuruluşlarını hedef alan yeni şiddet eylemlerinin meydana gelebileceğini söyledi. Eylem şekillerinin boyayla zarar verme, yol kapatma, araçlara zarar verme, işgal ve kundaklama eylemleri şeklinde olabileceğini belirtti. 

YORUMLAR 9
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman içişleri bakanlığı açıklamasında sert tedbir alınmalı derken , tedbiri kendisinin alması gerektiğini unutmuş gözüküyor. Sorun yok bize müsaade edin biz gerekeni yapalım. Siz 3-5 kundakçıyı yakalamakta aciz gözüküyorsunuz.
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir dediğin böyle olur dediği ile yaptığı asla birbirini tutmaz Allahım oyunlarını başlarına çevirsin
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    sahibi sensin koruyan salan sensin. utanmadan konuşanda sensin. en çok senin yaptığın tiksindirici Almanya.
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Polislerinize söyleyin.
    Cevapla
  • trabzon 6 yıl önce Şikayet Et
    laf değil icraat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor