Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak açıklama!

Suriye'deki garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran'ın Dışişleri bakanları bir araya geldi. Suriye'nin toprak bütünlüğü için gereken adımların atılacağını söyleyen bakanlar, görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak açıklama!
Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak açıklama!
GİRİŞ 28.04.2018 15:01 GÜNCELLEME 28.04.2018 16:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün tüm Ortadoğu'yu ilgilendiren kritik bir toplantı gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

İç savaş ülkesi Suriye'deki garantör ülkeler, bundan sonra atılacak adımları ele alındı. Çavuşoğlu, üçlü zirveden önce Lavrov ve Zarif ile birebir görüştü.

 

 

ORTAK DEKLARASYON KABUL EDİLDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le yaptıkları görüşmenin sonunda Suriye kriziyle ilgili ortak deklarasyon kabul ettiklerini açıkladı.

"ACİL ÖNLEMLER ALMALIYIZ"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de normalleşme için Astana formatı kapsamında acil olarak kolektif önlemler alınması gerektiğini söyledi. Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğini vurguladı.

"ANKARA İLE İSTİHBARAT DEĞİŞİMİ KONUSUNDA MUTABAKAT SAĞLADIK"

Lavrov, bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptıkları görüşmede istihbarat kurumları arasında teröristlerin hareketleri hakkında istihbarat değişimi yapılması konusunda mutabakat sağladıklarının altını çizdi.

LAVROV'DAN VİZE AÇIKLAMASI

Lavrov'a göre Çavuşoğlu'yla görüşmeleri sırasında masada vize rejiminin basitleştirilmesi kararı alındı.

Lavrov, "Rusya, bir süre önce ilk olarak hizmet pasaport sahiplerine, ikinci olarak da uluslararası taşımacılıkta çalışan uzun mesafe sürücüleri için vizesiz rejime dönülmesini önerdi. Basitleştirilmiş vize rejiminden, vizesiz rejimden yararlanacak kategorileri artırmayı planlıyoruz. Bu amaca ulaşmak istiyoruz." dedi. 

ÇAVUŞOĞLU: HER TÜRLÜ ASKERİ ÇÖZÜM YASADIŞI OLUR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Suriye krizinde her türlü askeri çözümün yasadışı olacağını vurguladı.

Çavuşoğlu, "Astana sürecinin garantör ülkeleri olarak amacımız, Suriye krizine çözüm bulmak. En iyi çözüm, siyasi çözümdür. Her türlü askeri çözüm yasa dışıdır ve kalıcı olmayacaktır" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZA İVME KAZANDIRMALIYIZ"

Çavuşoğlu, Suriye'de yaşanan son gelişmelerin bu amaca ulaşmak için çalışmalara ivme kazandırmaları gerektiğine işaret ettiğini vurguladı.

YORUMLAR 1
  • çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    bu seçimleri kendi menfatlerine göre çevirmeye çalışan chp ve iyi parti ve hdp hepsi bana göre hain dış güçlerden yardım alıp türkiyeyi parçalamak ve bölme planları var çünkü gelecekte eyer türkiye bu istikrarlı yürüyüşüne devam ederse diger ülkeleri geçecek içimizde hain dolu ismini degiştirmiş çok yahudi ermeni var biz bilmiyoruz islam düşmanı çok allah yardımcımız olsun amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler