Avusturya ve AP'den şaka gibi seçim açıklaması!

AP'nin Türkiye raportörü Kati Piri, Türkiye’de düzenlenen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “adil bir ortamda” yapılmadığını öne sürdü. Avusturya ise, Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanan erken seçimlere ilişkin olarak, Viyana'nın, Türkiye'yi AB'ye üye olabilecek bir aday olarak görmediğini söyledi.

Avusturya ve AP'den şaka gibi seçim açıklaması!
Avusturya ve AP'den şaka gibi seçim açıklaması!
GİRİŞ 25.06.2018 13:50 GÜNCELLEME 25.06.2018 14:05
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Kati Piri Euronews’e şaka gibi bir açıklama yaptı. Hollandalı parlamenter, "Bu seçimler normal koşullarda düzenlenmedi, insanlara gözdağı verildi" ifadesini kullandı.

AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

 

 

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin askıya alınmasıyla ilgili olarak değerlendirme yapan Kati Piri, "Kişisel olarak AB’nin karar organı Konsey’in bu kararı destekleyeceğini düşünmediğini" kaydetti.

"BU SİSTEM AB DEĞERLERİNE AYKIRI"

Piri, başkanlık sisteminin, AB değerlerine de uygun olmadığı görüşünü dile getirdi.

"TÜRKİYE'Yİ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

AP raportörü, Türkiye’deki durumu izlemeye devam edeceklerini belirterek, AB’nin Erdoğan dışında Türkiye’deki diğer siyasi aktörleri de muhatap almasını önemine değindi.

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği'den (AB), Türkiye'deki seçimlere ilişkin gelen ilk açıklamada, "Türkiye ile işbirliğine devam" vurgusu yapıldı.

AB Sözcüsü Margaritis Schinas günlük basın toplantısında, "Umarız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, göç, güvenlik, bölgesel istikrar ve terörle mücadele gibi önemli konularda AB'nin ortağı olmaya devam edecektir" dedi.

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Lüksemburg'taki AB Dışişleri Konseyi'nde konuya ilişkin daha kapsamlı açıklama yapması bekleniyor.

AVUSTURYA'DAN SKANDAL ÇIKIŞ

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanan erken seçimlere ilişkin olarak, Viyana'nın, Türkiye'yi AB'ye üye olabilecek bir aday olarak görmediğini söyledi.

Avusturyalı Dışişleri Bakanı Kneissl, AB Konseyi toplantısı için gittiği Lüksemburg'da gazetecilere verdiği demeçte, "Avusturya'ya göre, Türkiye AB üye adayı değildir" dedi.

Diğer taraftan Kneissl, "Türkiye ile stratejik ortak olma ihtimallerinin olduğunu" söyledi.

İSVEÇ'TEN AÇIKLAMA

Daha önce İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise seçimlerin ardından Türkiye'nin, ülkeyi AB ile yakınlaştıracak bir gelişim yoluna girmesini umduklarını söylemişti.

YORUMLAR 285
  • Fırat23 5 yıl önce Şikayet Et
    haçlı birliğiniz de siz de yerin dibine batın. Türkiye artık kendi göbeğini kesebilecek haldedir. karşınızda hazır ol da duran basiretsiz yöneticiler geçmişte kaldı. Türkiye gibi yükselen bir güce sırtınızı dönerek siz ancak kendi ayağınıza sıkarsınız.
    Cevapla
  • ihsan özkaracadağ 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği siz hiçbirşey yapmayın dediğiniz gibi bizi izlemeye devam edin yani iç işerimize burnunuzu sokmayın
    Cevapla
  • karakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her taşın altından,her tehdidin,küstahlığın altın dan bu pkk lı "KETİ" Çıkıyor bir vatandaş olarak çok merek ediyorum acaba bu haçlı hatunu için bir ince çalışma yapılyormu? bu alçağın sesini kesecek keskin bir kalem yokmu?
    Cevapla
  • VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    asıl siz bizim üye olabileceğimiz bir birlik değilsiniz. piriiiiiiiiiii
    Cevapla
  • halil aygün 5 yıl önce Şikayet Et
    avusturya neyine güveniyor acaba çok merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi