Erdoğan'dan bizzat isteyecek! Akılalmaz talep

Yunanistan, Başbakan Aleksis Çipras’ın Perşembe saat 15.30’da (TSİ) Brüksel’deki NATO Zirvesi esnasında Başkan Erdoğan ile yapacağı görüşmeye kilitlendi. Yunan yargısının darbeci askerlere yönelik verdiği skandal kararlara rağmen Türkiye'de tutuklu olan iki Yunan askerinin görüşmede gündeme getirileceğini söyledi.

Erdoğan'dan bizzat isteyecek! Akılalmaz talep
Erdoğan'dan bizzat isteyecek! Akılalmaz talep
GİRİŞ 11.07.2018 13:25 GÜNCELLEME 11.07.2018 14:30
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Yunan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos "Çipras için en öncelik konu, 4 aydır Türkiye’de yasa dışı şekilde cezaevinde tutulan Yunan askerleridir" dedi.

 

 

GARİP AÇIKLAMA

Canakopulos, geçen 1 Mart’ta Meriç’de Türk devriye eri tarafından yakalanan ve tutuklanan 2 Yunan askeri konusu ile 15 Temmuz darbesinden bir gün sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 8 FETÖ’cü asker konusu arasında herhangi bir bağlantı kurulamayacağını belirtti.

Sözcü, darbeci 8 asker için "İltica talebinde bulundular. Bağımsız iltica komisyonları da kararlarını açıkladılar. Burada, herhangi bir insan hakkı ihlali sözkonusu değil. Türkiye’nin uluslararası kursa, insan hakları ile ilgili uluslararası sözleşmelere saygı gösterip 2 Yunan askeri konusuna bir son vermesi gerekir" diye konuştu.

Canakopulos, Çipras’ın Başkan Erdoğan ile görüşmesinde hakkında şunları da söyledi: "Çipras, Türkiye’nin Ege’deki ihlallerini de gündeme getirecek. Gerginligin azalması amacıyla icin girişimler üstlenilmesini isteyecek. Ayrıca mülteci konusu da var."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 78
  • Hadsiz.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Cipras sana kısaca haddini bil deriz. Sen kim oluyorsun.. Ver yunan ruhlu 8 köpeği, al yunan kökenli 2 askerini..
    Cevapla
  • dost 5 yıl önce Şikayet Et
    verirsiniz bizim itleri alısınız kendi itlerinizi..
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Komşiii kimsenin faydası olmaz birilerine yaranmak için vermiyorsan hainleri sen zararlı çıkarsın
    Cevapla
  • Öğrenin bunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sizin gibi nato-mato, brüksel-mrüksel belirlemez yasal süreci, konu yargıda Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir, guguklar.
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Bitik ler kimle konussam burda bizede Reis lazim hukumet cipras bizi bitirdi diyor.turizm zaten cacik olmus aradigin birseyi bulamiyorsun temel ihtiyaclar haric.Turkiye min gozunu seviyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi