Skandal Türkiye çıkışı! İyice azıttılar

Yunanistan, mahkeme tarafından iadesi kararlaştırılan TKP/ML-TIKKO terör örgütü üyesi Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iadesini geciktiriyor.

Skandal Türkiye çıkışı! İyice azıttılar
Skandal Türkiye çıkışı! İyice azıttılar
GİRİŞ 11.07.2018 17:23 GÜNCELLEME 11.07.2018 17:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye-Yunanistan arasındaki suçlu iade anlaşmazlığına bir yenisi eklendi. Yunanistan, mahkeme tarafından iadesi kararlaştırılan TKP/ML-TIKKO üyesi Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iadesini geciktiriyor.

Adalet Bakanı Stavros Kondonis bugün yaptığı açıklamada, Turgut Kaya’nın Yunan makamlarından iltica talebine bulunduğunu belirtti ve bu talebe kesin cevap verilinceye kadar iade konusunu inceleyemeyeceğini belirtti. Ancak Yunan Yüksek Mahkemesi, Mayıs ayında Türkiye’nin "kırmızı bülten" ile aradığı Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iadesini kararlaştırmıştı.

Mahkeme aynı zamanda Kaya’nın iltica talebinin kabul edilmemesi yolunda görüş belirtmişti. Kaya, şubat ayında Yunan polisi tarafından yakalanmış, Yunanistan’a giriş yaparken yakalandığı belirtilmişti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ist 5 yıl önce Şikayet Et
    yunan gavurundan beklenirki
    Cevapla
  • osman bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Yonana bi ali osman tokadı şart
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    mahkemeleri ha varmış ha yokmuş umurlarında bile değil... çünkü Türkiyeye düşman olan her zibidi onların dostudur anlaşılan!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı