'Bizde hain çok, Türklerde yok'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas'ın kısa süre içinde yayımlanacak kitabında BM özel danışmanı Espen Bart Eide ve Türk gazetecilere ilişkin bir yorum oldukça dikkat çekti. Kocyas,"Birinci neden Türkiye buna izin vermezdi, ikinci neden ise, Yunan tarihinde, bizim tarafta Elphialtes (hain) bulmak çok kolay" dedi.

'Bizde hain çok, Türklerde yok'
'Bizde hain çok, Türklerde yok'
GİRİŞ 20.07.2018 17:36 GÜNCELLEME 20.07.2018 17:39
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Yunan Bakan Kocyas, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıldönümünün kutlandığı ve Kıbrıs müzakerelerinin yeniden gündeme geldiği bugünlerde, “Kıbrıs’ın hainleri’ kitabını yazdı. Kocyas, ‘300 Spartalı’ filmiyle popüler olan Yunanlı ünlü tarihçi Heradot’un anlattığı, Perslerle Sparta Kralı Leonidis arasındaki Termofil savaşından örnek verdi ve “Kendisi de Yunanlı olan Ephialtes, Leonidis’e ihanet etti. BM Kıbrıs müzakerelerinde Rum ve Yunan gazetecilerden çok sayıda Elphialtes (hain) buldu. Türklerden ise, bulamadı” dedi. 'Elphialtes' adı Yunanca’da ihanet eden bir kişi ya da grup anlamında kullanılıyor.

Nikos Kocyas’ın Yunanistan’da Dışişleri Bakanı olduğu günden bugüne Kıbrıs müzakerelerinde yaşadıklarını anlattığı ‘2015-2018 Kıbrıs’ adlı kitabı, önümüzdeki haftalarda yayınlanacak. İngilizce ve Yunanca basılmaya hazırlanan kitabın ön sözü Yunan medyasında yayınlandı. Kocyas, önsözünde Kıbrıs müzakerelerini yürüten eski BM özel danışmanı Norveçli diplomat Espen Barth Eide’yi ve Yunanlı-Rum gazeteci ‘hainleri’ hedef tahtası yaptı.

 

 

"TÜRKLERDEN ARAMADI BİLE"

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Eide’nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetiminde çok sayıda gazeteci ile yakın ilişkiler kurduğunu, Kıbrıs müzakerelerinde Lefkoşa ve Atina’da hükümetlerin ağır medya saldırısı altında kaldığını savundu. BM temsilcisi Eide’nin Türkiye’de benzer bir yandaş gazeteci arayışında olmadığını anlatan Kocyas, “Birinci neden Türkiye buna izin vermezdi, ikinci neden ise, Helen (Yunan) tarihinde de görülüyor, bizim tarafta Elphialtes (hain) bulmak çok kolay” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 65
  • Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz hain zenginiyiz o kadar çok ki beş altı tanede size zekatı düşmüş.... İnancımızda zekat bize ait olmayan paradır....
    Cevapla
  • Serdar Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hainleri siz aldiniz artik hainler sizde :D
    Cevapla
  • Cafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki hainleri bilsen küçük dilini yutarsın bakan bey
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    dogru
    Cevapla
  • Körfezli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın Chp ve Hdp'den haberi yok galiba
    Cevapla
  • Kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan asıl dünyanın hiç bir yerinde yoktur bizim kadar hain besleyen ve destekleyen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...