Almanya'dan son dakika Erdoğan açıklaması

Almanya Hükümeti Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Türkiye'nin kendileri için çok sıkı ve önemli bir partner olduğunu belirterek, "Biz, Türkiye ile iyi ilişkilerden yanayız. Türkiye ile zor konularda da iletişim halinde kalmak istiyoruz" dedi.

Almanya'dan son dakika Erdoğan açıklaması
Almanya'dan son dakika Erdoğan açıklaması
GİRİŞ 25.07.2018 15:59 GÜNCELLEME 05.07.2019 11:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Almanya Hükümeti Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Türkiye ve Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu.

ALMAN BAKANIN ERDOĞAN ALEYHİNDEKİ SÖZLERİ

 

 

Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demmer, Almanya Tarım ve Gıda Bakanı Julia Klöckner'in sosyal medyadaki hesabından yaptığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhindeki paylaşıma dair soruyu yanıtladı.

Demmer, Türkiye ile Almanya arasında zor zamanlar yaşansa da ortak çıkarlarındaki mevcudiyete dikkati çekerek, ''Hükümet bunun için güvene dayalı bir iş birliğine ihtiyaç duyuyor'' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN "ÖZİL" AÇIKLAMASINA CEVAP

Erdoğan'ın Mesut Özil ile ilgili açıklamalarını dikkate aldıklarını dile getiren Demmer, ''Ancak bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Cumhurbaşkanının burada yaşayan Türkiye kökenli insanların çıkarlarını savunduğu biliniyor. Başbakan (Angela) Merkel kendisiyle bu konuları konuşuyor'' ifadelerini kullandı. 

ALMAYA'DA YAŞAYAN GURBETÇİ VATANDAŞLAR

Almanya’da 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığına işaret eden Demmer, bu insanların yarısının Alman vatandaşlığı bulunduğunu ve ülkeye iyi uyum sağladıklarını vurguladı.

Demmer ayrıca, Türklerin kendi kimliklerini koruduklarını ve böylece Almanya'yı da ekonomik, kültürel ve siyasi olarak zenginleştirdiklerini kaydetti.

Almanya'da yaklaşık 18 milyon yabancının yaşadığını dile getiren Demmer, tüm bu insanların Almanya'yı kendi evleri gibi hissetmelerinin önemini vurgulayarak, "Başbakan Merkel ve hükümetimiz yabancı düşmanlığının her türüne karşı. Hükümet olarak görevimiz tüm bu olumsuzluklara karşı durmak. Ülkemizde yabancı düşmanlığına yer yok" dedi.

Demmer, istenmemesine rağmen insanların Almanya'da da ayrımcılığa maruz kalabildiklerini ifade etti. 

Ulrike Demmer, bir soru üzerine, Mesut Özil'in Angela Merkel tarafından takdir edilen bir futbolcu olduğunu ve kararına saygı duyulması gerektiğini bildirdi.

Öte yandan Tarım Bakanı Sözcüsü Friederike Lenz, Klöckner'in paylaşımının kendi özel paylaşımı olduğunu ve bakanlık adına buna bir yorum yapamayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    almanydaki 3 milyon Türk alman bile olsa saclari siyah olduklari icin icin yabancidir´cünki almanya gecmi$ tarihinden asla bir$ey ögrenemedi ve saclari siyah olan orjianal almanlarin bile ba$larinda cok bira veya $arap $i$esi patlatildi cok alman hastanelik oldu,hala fa$ist kendini begenmi$ diger millet ve insanlari ayni göz hizasinda görmeyen kronik hasta bir milliyete sahip milletdir.hitler ikinci dünya sava$ini kazansa idi her yere heykelleri dikilcekdti.Bu gün sava$ zilleri calsin bir degil bin tane bile cikartirlar.,almanya asla asla asla Türk dostu degildir hice olamami$tir.alamnya insan dostu degildir her milleti a$agilar.hak hukuk kendileri icindir.
    Cevapla
  • türk gücü 1 yıl önce Şikayet Et
    gaz lazım arpa lazım türkün performansı lazım ihtiyaçları çok
    Cevapla
  • taktik değişmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    abd gibi oyalama taktiğine geçmişler
    Cevapla
  • sefa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne halt yediğiniz belli değil.
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Lan dingili kirik almanya akliniz basiniza yenimi geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı