ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması!

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı almasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo Singapur'da bir araya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çavuşoğlu ile Singapur'da yaptıkları görüşmenin detaylarını aktardı.

GİRİŞ 04.08.2018 16:02 GÜNCELLEME 04.08.2018 16:15
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Görüşmenin yapıcı geçtiğini ve Türkiye'de tutuklu bulunan Amerikalıların önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını umut ettiğini söyleyen Pompeo, "Mevkidaşımla dün yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Brunson'un serbest bırakılmasının ve ABD'ye dönmesinin zamanının geçtiğini ve Türkiye'deki diğer tutukluların da serbest bırakılması gerektiğini söyledim. Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde bunlar gerçekleşecek" dedi.

Pompeo , "Türkiye ABD'nin her durumda birlikte çalışmak isteyeceği bir NATO müttefiki" açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: SON DERECE YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU

 

 

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da bir açıklama yapmış, "Biz Türkiye olarak sorunları diplomasi ve diyalogla çözmeyi arzu ettik, yaklaşımımız da böyle oldu. Tehdit dili ve yaptırımlarla sonuca varılmayacağını söyledik ve bugün de tekrarlandık. Bunun da anlaşıldığını düşünüyoruz. Son derece yapıcı bir görüşme olduğuınu söyleyebilirim. Bir görüşmede bu krizlerin tamamının çözülmesi beklenemez. Ama yakın işbirliği içinde çalışmak konusunda mutabık kaldık. İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için, Münbiç ve İdlib dahil, hangi adımları atabiliriz bunları değerlendirdik" ifadelerini kullanmıştı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÇOK SAYIDA KONU ELE ALINDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Bakan Pompeo, Türkiye Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu'yla Singapur'da 3 Ağustos'ta ASEAN Bakanlar Toplantısı'nda görüştü. Çok sayıda konuyu ele aldılar ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiler. İki ülke arasındaki sorunların ortadan kaldırılması için çaba göstermeye devam edileceği konusunda fikir birliğine vardılar" şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

YORUMLAR 72
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İçimden bir his bu papazın ingilizlerin derin devlet ajanı olduğunu ve abd'dende bilerek bu adamı istettiklerini düşünüyorum. bu kadar kriz bir papaz yüzünden olamaz farklı bir alt mesaj var. bizim cami imamını amerika alsa mahallenin muhtarının dahi haberi olmaz. farklı ve pis bir durum var.
    Cevapla
  • Hakan Çalkın 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala anlamadınız mı bırakın bu yapıcı olumlu söylemleri, Ayıdan post ABD den dost olmaz, ne müttefiki, ne statejik işbirliği, 1. derecede düşmanımız Amerika Birleşik Devletleri ve onu yönetenlerdir.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Atilla ile papaz ne olacak ulan pompei teroristi!!!!??????
    Cevapla
  • birlik beraberlik 5 yıl önce Şikayet Et
    bence adami serbest bırakacaklar
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ne diyor bu kadar olaydan sonra Papaz serbest kalır diğerleri dediği kimse onlarda serbest kalırsa hükümet Millete ne diyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor