ABD: Erdoğan hep çok açık sözlü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi.

ABD: Erdoğan hep çok açık sözlü
ABD: Erdoğan hep çok açık sözlü
GİRİŞ 17.10.2012 15:23 GÜNCELLEME 17.10.2012 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nuland, ''Başbakan Erdoğan'ın pozisyonuyla ilgili bildiklerimize dayalı olarak bizim tam beklentimiz şudur ki kendileri kuşku yok ki Türkiye'nin (Suriye konusundaki) kaygıları hakkında Ahmedinejad'a karşı çok açık sözlü olmuştur'' dedi.

Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ''ABD Dışişleri'nden herhangi bir yetkili, Başbakan Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşeceğini dün biliyor muydu? Bakanlığın pozisyonu hala, İranlıları Suriye ile ilgili çok taraflı toplantılara dahil etmenin kötü bir fikir olduğu yönünde mi'' yönündeki sorularını yanıtladı.

Nuland, şunları söyledi:

''İranlıların bu konuda zararlı bir güç olduğuna, Suriye rejimi ve onun savaş makinesine aktif biçimde yardım ve ortaklık yaptığına inanmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla, İran'ı herhangi birçok taraflı çabada üretken olarak görmemiz için bu faaliyetlerine son vermesi gerekir.''

Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesine ilişkin olarak da Nuland, şunları kaydetti:

''Bu görüşmeden önceden haberimiz olduğuna dair bende bir bilgi yok. Bildiğiniz gibi, Suriye ile alakalı konularda Türk Hükümeti ile çok yakın koordinasyon içindeyiz. Başbakan Erdoğan'ın pozisyonuyla ilgili bildiklerimize dayalı olarak bizim tam beklentimiz şudur ki kendileri kuşku yok ki Türkiye'nin (Suriye konusundaki) kaygıları hakkında Ahmedinejad'a karşı çok açık sözlü olmuştur.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ismail Yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    surıyede 100 bin insan evsiz barksiz. her haklardan ve arzulardan yoksun cocuklar aileler ... erdogan`in acik sözlülügü bu degildi herhalde..
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    acik sözlü ve hatib olmasi 150 sehitleri engellemeyedi. ic siyaset baskin olursa hemen bir toplanti ile ekonomi ve darbeleri anlatmakla kendi kendini aklayir.. ve gndemi ört bas etmeyi cook iyi biliyor. ınsALLAH halk unutkan olmaz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı