Başbakan Erdoğan'dan İmralı şartları

Başbakan Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanıyla düzenlenen ortak basın toplantısında iç ve dış politikada yaşanan son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan İmralı şartları
Başbakan Erdoğan'dan İmralı şartları
GİRİŞ 09.01.2013 14:53 GÜNCELLEME 09.01.2013 16:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz daha önce de söyledik; 'operasyonlar konusunda bölücü terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz' dedik. Şu anda da aynı noktadayız ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır'' dedi.

Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

Bir gazetecinin, teröristlerin Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Karataş Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığını hatırlatarak, ''Süreç sabote mi ediliyor'' diye sorması üzerine Erdoğan, bölücü terör örgütünün provokasyonlarının yeni olmadığını belirtti.

Bu tür barışa yönelik girişimlerde bölücü terör örgütünün her zaman elinden gelen her türlü olumsuz gayreti gösterdiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu da yine o alışılagelmiş provokatif eylemlerden bir tanesidir. Biz daha önce de söyledik; 'Operasyonlar konusunda bölücü terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz' dedik. Şu anda da aynı noktadayız ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır ve bunları nasıl attığımızı, ne zaman ve nerede atmamız gerektiğini de uygulamalarımızda gösterdik'' diye konuştu.

-''Derdimiz bağcı dövmekten öte üzümü yemektir''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Verilen detay bilgilerden haberim yok. Bu tür bilgiler yansımış. Doğrusu bunu da bilmiyorum. Eğer yansırsa ülkeye döndüğümüzde bunun değerlendirmesini de ayrıca yaparız. Ne zaman, kim, ne kadar kişi... Bizim buradaki tek ifademiz daha önce de söyledik biliyorsunuz. Bölücü terör örgütünün kadrolarının ülkeyi terk etmesidir. Nasıl? Silahı bırakmak suretiyle terk etmesidir. Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. Çünkü bizim derdimiz bağcı dövmekten öte üzümü yemektir. Milletimizin huzurudur, mutluluğudur.''

-Mali konusu-

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 12
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    bu cozum degil.. turkiyede kurt sorunu yok turkiyede israilin toprak sorunu var bunu kurtleri kullanarak urfa tarafindaki toprakalri ele gecirmeye calisiyor meclisdeki terorusleri turkiyeden atmadikca bu ulkede teror bitmez. bitse bile 10 yil sonra asil bir ic savas kacinilmaz turkiyede.
    Cevapla
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    sürece olumlu katkı vermek lazım. bu gibi süreçlerde tahrikten uzak durmak lazım. barışı öncelikle savunmak ve tesis etmeye çalışmak lazım.yapılacak bir tahrikli konuşma veya yüzünden insanlar ölürse ALLAH muhafazabu işin vebaline ortak olabilirsiniz. eğer uğruna savaştığın yol ALLAH ın dinini yaymak, geliştirmek ve bu din üzerine hakkı ve adaleti tesis etmek için değilse ne olursa olsun hapı yutarsınız. ey türk ve ey kürt kardeşler gelin hep birlikte ALLAH ın ipine sarılalım ebedi hayatımızı sıkıntıya sokmayalım. yer yüzünde kurduğunuz beşeri ideolojilerin kimseye faydası olmaz.. birliğimizi bozmayalım.
    Cevapla
  • Salih Kılınç 11 yıl önce Şikayet Et
    islam birliği. islam devletleri birlik olabilseydi bu coğrafyada hiç kan dökülmezdi. islam devletlerinin birlik olmadığı her gün de kan akmaya devam edecektir.
    Cevapla
  • ramazan sarışınboğa 11 yıl önce Şikayet Et
    abd istiyor-iran istemiyor. suriyede gayri nizami silahlı milis gücüne acilen ihtiyaç bulunmaktadır.mevcut özgür suriye ordusunda el kaidenin giderek ağrılık kazanması amerika kamuoyunda ve senatosunda ileri derecede rahatsızlık uyandırmıştır. suriyedeki isyan pkk-ya ihale edilecek,imralıdaki görüşmeler bunun için yapıldığı kanaatindeyim. bu konuda en çok iran rahatsız olacak ve iran istihbarat birimleri yeni saldırıları organize edecektir.dikkat edin provakatif saldırılar genellikle başbakan yurtdışında iken oluyor.
    Cevapla
  • CENAP MUTLU 11 yıl önce Şikayet Et
    kuyucu murat paşa misali bile çözüm olmadı.. tarihten bir alıntı olarak kuyucu murat paşa; zamanın isyancıları ve yönetimce sıkıntılı olarak görülen kişiler öldürüldükten sonra kuyuya topluca gömülmüş belki de ibret olsun diye ama bakınız hala ülkede vatanın bölünmez bütünlüğüne sıkıntı yaratan kişiler var, demek ki öldürmekle gömmekle hal olmuyormuş, fikrimce eğitim,( en başta dini eğitimin sağlıklı verilmesi gerekir ki terör denilen belanın islama aykırı olduğunun öğrenilmesi lazım ) , toplumsal diyaloğunda kanaat önderleri ve siyasiler tarafından sağlanması gerekir ki ülkemiz terör denilen illetten kurtulsun selam ve dua ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...