Dışişleri Bakanlığı: O ülkeye asla gitmeyin

Dışişleri Bakanlığı'ndan Mali'deki son durumla ilgili Türk vatandaşlarına önemli bir uyarı geldi

Dışişleri Bakanlığı: O ülkeye asla gitmeyin
Dışişleri Bakanlığı: O ülkeye asla gitmeyin
GİRİŞ 16.01.2013 12:25 GÜNCELLEME 16.01.2013 13:21

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı uyarıda, "Mali'nin kuzeyinde istikrarsızlığın son günlerde tırmanış göstermesi muvacehesinde, vatandaşlarımızın bu bölgeye seyahatten imtina etmeleri ve halen buralarda bulunan vatandaşlarımızın da ivedilikle bölgeden ayrılmaları uygun olacaktır" denildi.

FRANSIZ GENELKURMAY BAŞKANI STRATEJİYİ AÇIKLADI

Fransız Genelkurmay Başkanı Edouard Guillaud, Mali'daki askeri operasyona katılan birliklerin, özellikle isyancıların eğitim kampları ve lojistik desteklerinin imha edilmesi için çalışacağını açıkladı. Europe-1 radyo kanalına konuşan Amiral Guillaud, Mali'de gerilla savaşı yaşandığını hatırlatarak, "Biz iki tür hedefi imha için çalışıyoruz. Birincisi isyancıların eğitim kampları, ikincisi cephanelerin de içinde yer aldığı lojistik destek üniteleri" ifadesini kullandı.

Mali'de isyancıların, düzenli birliklere ait bir takım zırhlı araçları ele geçirdiğini hatırlatan Fransız komutan, uçak ve helikopterlerin hava desteğiyle dün, isyancıların elindeki zırhlı araçların bir bölümünün imha edildiğini söyledi.

Fransa'nın Mali'de 800'e yakın askeri bulunuyor. Fransa, önümüzdeki günlerde bu sayıyı kademeli olarak 2 bin 500'e çıkartmayı planlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!