Ehud Barak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye'nin; Mısır ve Suudi Arabistan gibi bölge güvenliğinin mihenk taşlarından biri olduğunu söyledi.

Ehud Barak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar
Ehud Barak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar
GİRİŞ 03.02.2013 13:12 GÜNCELLEME 03.02.2013 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Barak, 49. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda katıldığı panelde sorulan bir soruya karşılık, İsrail'in geçmişte Türkiye ile çok iyi ilişkileri olduğunu, ancak Mavi Marmara olayından sonra bu ilişkinin bozulduğunu belirtti.

Türkiye'nin bölge için çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Barak, ''Türkiye; Mısır ve Suudi Arabistan gibi bölge güvenliğinin mihenk taşlarından biri'' dedi.

Barak, gelecekte iki ülke arasındaki düşünce farklılıklarının giderilmesini arzu ettiğini ve Türkiye ile gereksiz gerginliklerden kaçınmak istediklerini vurguladı.

''Esed'in gitmesi yakın''

Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed devrinin sona ermesinin yakın olduğunu belirterek, Esed'in devrilmesinin İran ve Hizbullah için büyük bir darbe olacağını söyledi.

Barak, İsrail'in önceki gün Suriye'deki bir tesisi vurduğu yönündeki haberlerle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.

''İran, nükleer programdan vazgeçirilmeli''

İsrail Savunma Bakanı Barak, İran'ın nükleer programdan vazgeçirilmesi gerektiğini de belirterek, ''İran'ın nükleer güç olması engellenmeli'' dedi.

Terörün körfezdeki enerjiyi kontrol altına almak istediğini savunan Barak, Yemen'de, Somali'de ve bölgede nerede terör varsa buralarda İran'ın parmak izlerinin görüldüğünü kaydetti. Barak, Ortadoğu'da çok problem olduğunu ve çok enteresan bir dönemde yaşadıklarını belirtti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel tel aviv be !. ben gideceğim komşu köyden 9 kişi öldüreceğim sonrada dönüp o köyün insanlarına gereksiz gerginlik yapmayin barışalım diyeceğim ne güzel ankara ...yoksa istanbulmuydu ..en güzeli rize...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi