Bağış: Esed'i trajik bir son bekliyor!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gemiyi terk etmem, diyen Esed'in gemisi su almıştır. Esed'i Titanik'ten daha trajik bir son beklemektedir" dedi.

Bağış: Esed'i trajik bir son bekliyor!
Bağış: Esed'i trajik bir son bekliyor!
GİRİŞ 09.03.2013 11:16 GÜNCELLEME 09.03.2013 11:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Bağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, CHP milletvekilleriyle yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Beşşar Esed'in, kendisini ziyaret eden CHP milletvekillerine "Ben kazanırsam Erdoğan kaybeder" diye açıklama yaptığını anımsatan Bağış, "Bu açıklamalar bir kez daha gösterdi ki Esed hayal aleminde yaşıyor. Kendi halkına zulmeden bir devlet başkanı kaybetmeye mahkumdur. Suriye halkı er ya da geç Esed belasından kurtulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin, zulme uğrayan Suriyeli vatandaşlara kucak açmasına tahammül edemeyen, baskı ve şiddete dayalı yöntemlerle ayakta kalmaya çalışan Esed, eninde sonunda diz çökecektir" dedi.

Dünya tarihinde zulümle ayakta kalan tek bir siyasi figür bulunmadığına işaret eden Bağış, ekmek kuyruğundaki vatandaşlarını öldürecek kadar insanlıktan çıkmış olan Esed anlayışının, sevgi, şefkat ve merhametten yoksun olduğunu belirtti.

Bu anlayışın son bulma zamanının artık geldiğini vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

"Mazlum Suriyelilerin duaları, yakarışları ve mücadeleleri Esed'e tarihi bir yenilgi tattıracaktır. Suriye'de ilahi adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.

Gemiyi terk etmem, diyen Esed'in gemisi su almıştır. Esed'i Titanik'ten daha trajik bir son beklemektedir. Beşşar Esed nereye kadar kandan beslenmeye devam edecek, nereye kadar şiddetten nemalanacak, bu zalimlik nerede son bulacak? Ona, buna laf atacağına bir özeleştiri yapsın ve yaptığı zulme artık bir son versin. Suriye halkı ve bölge de rahat bir nefes alsın."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • selim 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye için dua edelim. suriyede yaşananlar insanlık için imtihan niteliğinde ancak dünya bu imtihanıda geçemedi. aynen bosnada çeçenistanda filistinde kaybettiği gibi. ancak türkiye olarak bizler mazlum milletlerin arkasındayız hem dualarımızla hem insani yardım kuruluşlarımızla. önümüzdeki tarih yardım etmeyenleri utandıracak edenleri baştacı yapacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler