Diyarbakır

PKK eylemleri nakliyata darbe vurdu

11:14 28 Ağustos 2015
PKK eylemleri nakliyata darbe vurdu

AHMET KAPLAN / HASAN NAMLI - Çözüm Süreci'nde huzur ve güvenle gerçekleştirilen nakliyata son dönemde terör örgütü PKK'nın eylemleri darbe vurdu.

Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye bölgeden de aynı yollarla batı illerine yapılan nakliyat, terör örgütü PKK'nın eylemleri nedeniyle kesintiye uğradı.

PKK'nın, yol kesme, araç yakma, yola mayın döşeme eylemleri nedeniyle ekmek kapısı kamyonlarının yakılmasından, yolda mayın patlatılmasından endişe duyan nakliyeciler araçlarını garajdan çıkaramaz, kontak açamaz hale geldi.

Garajda park ettikleri araçlarında günü gelen senet ile borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünen nakliyeciler, güvenle nakliyat için saldırıların son bulmasını bekliyor.

- "İş var ama nakliyeciler korkuyor"

Diyarbakır'da nakliye garajı işleten Masum Çelebi, AA muhabirine, bölgede son dönemde sık sık rastlanan yol kesme, araçları ateşe verme eylemlerinden dolayı batıdaki araçların bölge illerine gelmek istemediğini söyledi.

Bölgedeki nakliyecilerin de bazılarının 10 gün bazılarının ise bir aydır işe gidemediğini ifade eden Çelebi, işlerin eylemler nedeniyle tamamen durduğunu belirtti.

"Tayin döneminde normalde araç bulunmazken tüm kamyonlar garajda bekliyor. Diyarbakır'ın Hani, Kulp, Silvan ve Lice gibi ilçelerine dahi araç gönderemiyoruz. Kamyoncular çok büyük sıkıntıda. Tüm araçlar garajda bekliyor. İş var ama nakliyeciler kamyonlarının yakılmasından korkuyor" diyen Çelebi, olayların devam etmesi halinde nakliyatın duracağını savundu.

Çelebi, şoförlerin park ettikleri araçlarında yattığını dile getirerek, nakliyecilerin borçlarını ve senetlerini nasıl ödeyeceğinin derdine düştüğünü aktardı.

İşçilerin maaşını dahi ödeyemez durumda olduğunu anlatan Çelebi, "Nakliyeciler, olayların böyle sürmesi halinde haciz gelmesinden endişe duyuyor" diye konuştu.

- "Kızıltepe'den öteye gidemiyorum"

İstanbul'dan gelen nakliyeci Caner Caner, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'a taşımacılık yaptığını belirtti.

Son aylarda yaşanan olaylardan dolayı büyük problemler yaşadıklarını aktaran Caner, 8 gündür geldiği Diyarbakır'da garajdan çıkamadıklarını, iş yapamaz durumda olduklarını dile getirdi.

Caner, "Kızıltepe'den öteye gidemiyorum. Silvan'a gidemiyorum. Beklemekten başka çaremiz yok. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. 8 bin 500 liralık senedimi ödeyemedim. Hacizlik olmaktan korkuyoruz" ifadelerini kullandı.

- "İş yapamaz duruma geldik"

Diğer bölgelerden nakliyecilerin bölgeye gelmek istemediğini, Çözüm Süreci'ndeki huzurlu günlerin özlemini yaşadıklarını kaydeden Caner, şöyle konuştu:

"Umudumuz Çözüm Süreci'nin devam etmesi, Bu sıkıntı devam ederse evimizin geçimini sağlayamayacağız. İsteriz ki huzurlu günlerde olduğu gibi Çorumlu, Samsunlu, Yozgatlı arkadaşlarımızda bu bölgeye rahatlıkla gelebilsin, bu bölgeden korkmasınlar. "

Caner, Diyarbakır'da önceki gün gerçekleştirilen kepenk ve kontak kapatma eylemine ilişkin, eylem nedeniyle garajdan dışarı çıkamadıklarını garaj sahibinin getirdiği peynir ve ekmekle günü geçirdiklerini anlattı.

Bitlisli nakliyeci Erol Kurtoğlu da mağduriyetlerinin büyük olduğunu, bu soruna bir çare bulunmasını istediklerini söyledi.

"Kazancımız durdu. Evimizin geçimini sağlayamaz hale geleceğiz. İş yapamaz duruma geldik" diyen Kurtoğlu, olayların sona ermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.