Diyarbakır

Babasına özendi, şampiyon oldu

11:23 29 Ağustos 2015
Babasına özendi, şampiyon oldu

MEHMET ÇAKAN - Atıcılık müsabakalarında 5 kez Türkiye birinciliği elde eden Diyarbakırlı milli sporcu Ömer Akgün'ün 13 yaşındaki küçük kızı Esin Akgün, babasına özenerek başladığı atıcılıkta Türkiye şampiyonu oldu.

Kısıtlı imkanlara rağmen babasının başarıyla sürdürdüğü atıcılık sporuna ilgi duyan Esin Akgün, babası ile gittiği Diyarbakır atış poligonunda atıcılıkla tanıştı.

Azmi ile bir yılda özenerek başladığı atıcılıkta Türkiye şampiyonluğu elde eden Esin Akgün, 21 Mayıs’ta Mersin'de düzenlenen 19 Mayıs Kupası Yıldız Kızlar Ateşli Tüfekler 50 Metre Yat Yarışması'nda 382,4 puan toplayarak Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

 

- "Babamı bile geçmek istiyorum"

 

Esin Akgün, AA muhabirine, en büyük hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

Bir yıldır atıcılıkla ilgilendiğini, kısa sürede Türkiye şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Esin Akgün, "Büyüyünce olimpiyatlara gitmek istiyorum. Türkiye rekoru kırıp babamı bile geçmek istiyorum" dedi.

Babası ile baba-kız ilişkisinden öte arkadaş olduklarını vurgulayan Esin Akgün, 16 Eylül'de Sakarya'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası'nda rekor kırmak istediğini kaydetti.

 

- "Kızımla gurur duyuyorum"

 

Ömer Akgün de Diyarbakır'da 1997 yılında atış poligonunda izlediği iki ağabeyi sayesinde atıcılık sporuyla tanıştığını belirterek, bugüne kadar birçok Türkiye rekoru kırdığını söyledi.

Katıldığı birçok müsabakada birincilikler elde ettiğini kaydeden baba Akgün, 16 kez de milli takıma girdiğini dile getirdi.

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da Türkiye'yi temsil etmeyi hedeflediğini kaydeden 36 yaşındaki Ömer Akgün, "Kızımla aynı branşta başarılar elde etmek mutluluk verici. Esin katıldığı ikinci yarışmada Türkiye birincisi oldu. Yıldız kızlarda Türkiye'nin en iyisi olan kızımla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kızıyla atıcılıkta büyük başarılara imza atacaklarına inandığını vurgulayan Akgün, birlikte çalışmanın kendilerine güç kattığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.