Diyarbakır

Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanına düzenlenen silahlı saldırı

19:28 31 Ağustos 2015
Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanına düzenlenen silahlı saldırı

 AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve meslektaşları eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kınadı.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, AA muhabirine, olayın terör bağlantısının olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Daha önce bölgede terör örgütü PKK mensuplarınca partiye yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini hatırlatan Kurt, "Partimizin daha önce il ve ilçe başkanları kaçırılmış, tehdit edilmişti. Ancak bu saldırı daha önce rastlanan bir şey değil. Bu çok farklı. Üst düzeyde bir cinayet. Bu başka bir şey. Terör bağlantısı araştırılacaktır" dedi.

Kurt, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğine işaret ederek, herkesin sabırlı olması ve metanetini koruması gerektiğini aktardı.

Koca'nın değerli bir insan olduğunu vurgulayan Kurt, şöyle konuştu:

"Yunus Koca çok değerli bir kardeşimdi. Sabırlı, inançlı, mert ve hayatını bölgenin geleceğine vakfeden bir insandı. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Failler Koca'nın döktüğü kanda boğulacaktır. Yunus kardeşimin mirasını en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağız."

- "Bu saldırı Diyarbakır'a yapılmıştır"

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise Koca'yı kaybetmekten duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Koca'nın partide çok emeği olan kişi olduğunu belirten Eronat, "Kendisini teşkilatımızın kurulduğu ilk yıllardan beri tanırım. Omuz omuza çalıştık. Karıncayı bile incitmeyen çok değerli bir insandı. Gerçek bir Diyarbakırlıydı" diye konuştu.

"AK Parti sindirilmek isteniyor" ifadesini kullanan Eronat, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Eronat, "Bu saldırı Diyarbakır'a yapılmıştır" diye konuştu.

- "AK Parti sevdalısıydı"

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz da çok değerli bir insanı kaybettiklerini dile getirdi.

Koca'nın partide çok emeği olduğunu vurgulayan Beyaz, "Yunus, AK Parti sevdalısıydı. Gerçek bir Diyarbakırlıydı. Biz düğününü yapmayı hayal ederken onu kaybettik. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

- "Yapanları kınıyoruz"

 Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Fırat Değer ise meslektaşları Koca'ya yönelik saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Yunus, meslektaşları arasında çok sevilen birisiydi. Karanlık bir cinayet, yapanları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.