Diyarbakır

Diyarbakır'da spor temsilcilerinden "sağduyu" çağrısı

16:28 12 Eylül 2015
Diyarbakır'da spor temsilcilerinden "sağduyu" çağrısı

Diyarbakır'daki spor temsilcileri son dönemlerde artan şiddet olayları nedeniyle tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet etti. 

Atatürk Stadyumu'nda bir araya gelen aralarında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) de yer aldığı kentteki spor bileşenleri adına açıklama yapan ASKF Şube Başkanı Remzi Dayan, yaşanan üzüntü verici gelişmelerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Dayan, gençlerin geleceği için huzur ve barış ortamının tesis edilmesinin şart olduğunu vurgulayarak, "Geleceğin gençlerinin muhakkak eğitim, öğretim, bilim ve sportif alanda yetişmesi gerekmektedir. Bu da ancak barış ve huzur ortamıyla mümkündür" dedi.

Ülkede huzurun bir an önce tesis edilmesi gerektiğine işaret eden Dayan, batıda gerçekleşen Kürtlere yönelik eylemleri tehlikeli provokasyonlar olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi ne olursa olsun hiçbir insanımızın yaşam hakkı elinden alınamaz. Bu tür provokatif eylemlerin sadece ülkemize zarar getireceğini düşünmekteyiz. Parti binalarına, iş yerlerine, şehirlerarası otobüs firmalarına ve Kürtlere yönelik saldırıları spor bileşenleri olarak kınıyor, tüm kesimleri barış için bir araya gelerek, sorunun diyalog yolu ile çözülmesi için azami çaba sarf etmeye davet ediyoruz."

Ülkeyi tehlikeli bir ortama götürecek provokasyonlara karşı herkesi duyarlı olmaya davet eden Dayan, "Tarafları ellerini tetikten çekmeye çağırıyoruz. Diyaloğun sorunlarımızın aşılması için en iyi yöntem olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamaya destek veren Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu da bu çatışmalı ortamın bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Doğu ve batıdaki tüm insanların yaşananlara tepki vermesi gerektiğine dikkati çeken Aksu, "Türkiye'deki bütün STK'ların, siyasilerin bu duruma karşı çıkmaları, sorunun çözümü için halkımızın evlerine beyaz bayrak asmaları lazım. Barış kolay, savaş zordur. İnsanlar artık ölmesin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.