Diyarbakır

Zırhlı polis aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

13:53 04 Ekim 2015
Zırhlı polis aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

 Mardin'in Yeşilli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona giden zırhlı polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk, toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, teröristlerin Ömerli ilçesinde güvenlik güçlerine düzenlediği silahlı ve roketatarlı saldırıya müdahale için kent merkezinden hareket eden zırhlı polis aracı, Yeşilli ilçesi Bahçebaşı Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Kerem İletmiş'e çarptı.

Kaza yerinde yaşamını yitiren İletmiş'in cenazesi, Mardin Devlet Hastanesindeki otopsi işleminin ardından Hacı Ahmet Demir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Vali Koçak, İletmiş ailesini ziyaret etti

Kazanın ardından Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile İletmiş ailesinin evine taziye ziyaretine gitti.

Ailenin acısını yürekten paylaştıklarını ifade eden Koçak, acılı aileye ve Yeşilli halkına taziyelerini iletti.

Kazanın asıl sebebinin terör örgütü olduğuna dikkati çeken Koçak, "Acılı günlerde beraber olmak milletimize has bir kültürdür. Bizler, acıları paylaşarak azaltıyoruz. Bu aile de bizim kardeşimizdir. Allah sabır versin, içimiz yanıyor. Bu, bir kazadır. Bu kazanın asıl sebebi terördür. Bu kazaya neden olan bölücü terör örgütünün olayı istismar etmeye kalkması, terörün alçak yüzünü göstermektedir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.