Diyarbakır

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

20:42 04 Ekim 2015
Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği: "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 14 olmuştur, 3 terör örgütü mensubu yakalanmıştır"

 Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçesinde, etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensubu sayısının 14'e çıktığını, 3 örgüt mensubunun ise yakalandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Perşembe günü saat 19.00'dan geçerli olmak üzere Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı kararı alındığı anımsatılarak, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan şahısların yakalanması için kolluk kuvvetlerince sürdürülen faaliyetlerin devam ettiği belirtildi.

Son bir günde yapılan operasyonlarda 15 barikat ve hendeğin kapatıldığı, 5 teröristin daha etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 14 olmuştur, 3  terör örgütü mensubu yakalanmıştır. İlçemizde kapatılan toplam barikat ve hendek sayısı 69 olmuştur. Bombalı düzeneklerin kontrollü olarak patlatılmasına devam edilmektedir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Ş.T. ölü olarak Nusaybin Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş, şahsın cenazesi otopsi işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Ö.Ç. ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak Nusaybin Devlet Hastanesine getirilmiş, yapılan ilk tedavisinin ardından aynı gün Mardin Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir. Suriye uyruklu C.H. yaralanmış, Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalede şahsın sağ böbreğinden silahla yaralandığı anlaşılmış olup Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavisi halen devam etmektedir."

Sokağa çıkma yasağına uymayan 22 kişiye Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımız ve kamuoyu gelişmelerden bilgilendirilmeye devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.