Diyarbakır

Genel seçimlere doğru

17:30 06 Ekim 2015
Genel seçimlere doğru

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen terörist fotoğrafına ilişkin "Suçu ne olursa olsun hiç kimse böyle bir muameleyi hak etmiyor. Selahattin Demirtaş’ın sosyal medyada o fotoğrafla ilgili 'biz bunu unutmayacağız' paylaşımı da o kadar yanlış" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve AK Parti Mardin Milletvekili adayları Ceyda Bölünmez Çankırı ve Süleyman Çelik ile Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu ziyaret eden Miroğlu, burada yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerine az bir süre kaldığını anımsattı.

-"HDP'ye oy verenlerin yüzde 84'ü PKK'nın silah bırakmasını istiyor"

Miroğlu, AK Parti olarak HDP de dahil, halktan yeterince oy alabilecek herkesin Meclis'te temsil edilmesini istediklerini ifade ederek, "HDP'nin barajı aşmaması yönünde bir gündemimiz yok" diye konuştu.

Kamuoyu araştırmalarına göre HDP'ye oy verenlerin yüzde 84'ünün "PKK'nın silah bırakmasını istediğini" dile getiren Miroğlu, "Türkiye artık Kürtlerin elinde silahla mücadele edecekleri bir ülke değil" ifadesini kullandı.

-"Bu bir devlet politikası değildir"

Miroğlu, şiddet ve terörle ilgili tüm meselelerde ortak bir mutabakata varılması gerektiğini belirterek Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen terörist fotoğrafını da şu sözlerle değerlendirdi:

"O fotoğrafın gerçek dışı olmasını çok arzu ederdim ama maalesef o bir gerçek. Suçu ne olursa olsun hiç kimse böyle bir muameleyi hak etmiyor. Başbakanımız gerekli talimatları verdi. Kim buna yol açtıysa derhal cezasını çekmeli. Bu bir devlet politikası değildir. Şiddete karşı mücadele etmek görevimiz ama bunu yaparken siyasi ve demokratik zeminde kalacağımıza dair halka verilmiş sözümüz var. Bu, devlet içerisinde farklı bir gücün marifetidir. Dolayısıyla şuna inanıyorum ki o ölü bedeni aracın arkasına bağlayan ve onu fotoğraflayan güç aynı güçtür. Bundan şüphe duymamamız lazım. Bir şeyleri unutmadan yeni bir barışı da inşa edemeyiz ama HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sosyal medyada o fotoğrafla ilgili, 'biz bunu unutmayacağız' paylaşımı da o kadar yanlıştır." 

-"Ne Cizre ne de Nusaybin'de böyle bir halk desteği yok"

Her şeyin unutulabileceğini, insanın acısını, yasını içine gömebileceğini kaydeden Miroğlu, "Ne adına gömer? Barış adına gömer. Nitekim Türkiye şimdi bu noktadadır. Hendek kazarak 'demokratik özerklik' ilan etmek doğru değildir. Eğer doğru yoldaysanız halkın size destek vermesi lazım. Oysa ne Cizre ne de Nusaybin'de böyle bir halk desteği yok. Buralarda insanlar elde silah hendekleri korumuyor. Tam tersi o hendeklerden uzaklaşmak için göçün yollarını tuttu" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.