Diyarbakır

MAÜ'de TÖMER faaliyete girdi

18:43 06 Ekim 2015
MAÜ'de TÖMER faaliyete girdi

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, yabancı uyruklu öğrencilere türkçe öğretilmesi amacıyla TÖMER faaliyete geçti.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, yabancı uyruklu öğrencilere türkçe öğretilmesi amacıyla Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) faaliyete geçti.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, son dönemlerde üniversitelerini tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerin sayısında artış yaşandığını kaydetti.

Eğitimlerini Türkçe sürdürecek öğrencilerin dil öğrenme ihtiyaçlarını sağlamak için TÖMER'i kurduklarını belirten Ağırakça, dil merkezinin sadece birkaç bölümde değil üniversitenin tüm bölümlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkıda bulunacağını ifade etti.

MAÜ'nün saygın ve özgün bir üniversite haline gelmesi yönünde çok somut ve ciddi adımların atılmaya başlandığının altını çizen Ağırakça, şunları kaydetti:

"Farklı dillerin, dinlerin ve kültürlerin hayat imkanı bulduğu bir şehrin üniversitesinde öğrenci merkezli bir yönetim ve eğitim anlayışının inşa edilmesi ana hedeflerimizden birini teşkil etmektedir. Artuklu TÖMER, üniversitemizin uluslararasılaşma niteliğinin bir gerekliliği olarak doğmuştur. Bununla birlikte, yeni öğretim yılına hazırlık kapsamında gerçekleştirdiğimiz Senato toplantısında, üniversitemizin bütün bölümlerinde eğitim gören yerli öğrencilerimize Arapça, Kürtçe ve İngilizcenin seçmeli ders olarak okutulması kararı alındı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.