Diyarbakır

DİSİAD Başkanı Baysal:

14:44 09 Ekim 2015
DİSİAD Başkanı Baysal:

DİSİAD Başkanı Baysal, "HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, PKK'nın eylemsizlik yapması konusunda daha yüksek sesle çağrı yapmalıdır"

 Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, "HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, PKK'nın eylemsizlik yapması konusunda daha yüksek sesle çağrı yapmalıdır" dedi.

Sümerpark'ta basın açıklaması yapan Baysal, çatışmalı ortamın sona ermesi amacıyla Ankara ve İstanbul'da CHP ve HDP'nin yanı sıra ABD, İngiltere, AB ve Rusya büyükelçilikleri ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'na  (TÜRKONFED) bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüştükleri tüm siyasi partilerin ve kurumların bir an önce Çözüm Sürecine dönülmesi için kendileriyle hemfikir olduğunu ifade eden Baysal, bir an önce Çözüm Süreci içerisinde görüşmelerin başlamasını beklediklerini dile getirdi.

Baysal, "Görüştüğümüz kesimlerin PKK'nın ateşkes ilan etmesi ve devletin de gerekli adımlar atması şeklinde yüksek bir algıya sahip olduğunu gördük. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da, PKK'nın eylemsizlik yapması konusunda daha yüksek sesle çağrı yapmalıdır. Bunu görüşmelerimizde de dile getirdik" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.