Diyarbakır

"HDP Kürt ve Türk kardeşliğine hançer saplıyor"

11:36 10 Ekim 2015
"HDP Kürt ve Türk kardeşliğine hançer saplıyor"

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçak, "HDP terörle arasına mesafe koyamadığı için Türk ve Kürt kardeşliğine hançer saplıyor. HDP barıştan, kardeşlikten ve demokrasiden bahsediyorsa terör örgütüne en büyük mücadeleyi onun başlatması, bunun sancaktarlığını yürütmesi lazım" dedi.

Koçak, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi adım adım gezen bir düşünce kuruluşu olarak yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Çözüm Süreci'nde her ay bir ilde çalışma yaptıklarını anımsatan Koçak, Türkiye demokrasisine katkı sağlamak amacıyla birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

-"HDP Kürt halkını istismar etti"

Koçak, bölge halkının Çözüm Süreci'ni sahiplendiğini dile getirerek "HDP ise bölgede Kürt halkını istismar etti" diye konuştu.

"Şu anda eskiden yaşadığımız acı günlere Türkiye'yi döndürmek isteyen bir yüzle karşı karşıyayız. Tebessüm eden, güzel sözler söyleyen maske düştü, terörün çirkin yüzü görüldü" diyen Koçak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"HDP terörle arasına mesafe koyamadığı için Türk ve Kürt kardeşliğine hançer saplıyor. HDP barıştan, kardeşlikten ve demokrasiden bahsediyorsa terör örgütüne en büyük mücadeleyi onun başlatması, bunun sancaktarlığını yürütmesi lazım. HDP, Selahaddin Eyyübi'nin oluşturduğu Kürt, Türk ve Arap kardeşliğine hançer saplıyor. Biz esas bu kardeşliğimize uzanan hançeri affedemiyoruz. Selahattin Demirtaş'a düşen barışın, huzurun ve kardeşliğin sancaktarlığını yapmak terör örgütüyle mücadeleye girişmektir."

Koçak, bölgeden her gün bir şehit haberi geldiğine işaret ederek burası üzerinden Türkiye'de bir huzursuzluk yaratılmak istendiğini vurguladı.

- "Teröre karşı sesimizi yükseltelim"

Mardin Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının terör örgütü PKK yandaşlarınca kundaklandığını hatırlatan Koçak, bu konuda HDP'den bir kınama ifadesi duymadıklarına dikkati çekti.

Koçak, silahların susması gerektiğine işaret ederek "Barıştan başka bir şey söyleyemeyen HDP'lilerin gelip burada bu saldırıyı lanetlemeleri lazımdı. Samimiyet göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün silahları bırakıp ülkeden gitmesi gerektiğini dile getiren Koçak, terör örgütü olduğu sürece ülkeye, Türk'e ve Kürt'e huzur gelmeyeceğini kaydetti.

Koçak, böyle bir dönemde herkesin el ele gönül gönüle olması gerektiğini vurgulayarak "Hepimiz aklımızı başımıza almalıyız. Bu ülkeye karşı daha önce de oyunlar oynandı. Teröre karşı Kürtler ve Türkler birlikte sesimizi yükseltelim, huzura sahip çıkalım. Evlatlarımızın ve vatanımızın geleceğine sahip çıkalım" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.