Diyarbakır

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

18:20 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

 AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Demokrasi sürecini Türkiye'de asla durduramayacaksınız. Kendi akıttığınız kanda boğulmaya mahkumsunuz ki tarih sizi çoktan mahkum etmiştir" dedi.

Miroğlu, AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye'ye başsağlığı diledi. 

Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Miroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasi sürecini Türkiye'de asla durduramayacaksınız. Kendi akıttığınız kanda boğulmaya mahkumsunuz ki tarih sizi çoktan mahkum etmiştir. Son dönemde bölgede yaşanan olaylara bakıldığında sokağa çıkma yasağı alınmasına ve çatışmalara neden olan sebeplerde bizim hiçbir payımız yok. Hükümet olarak da devlet olarak da yok."

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi'ni (USTAD) ziyaretinde de Çözüm Süreci'ne değinen Miroğlu, sürecin akamete uğratılmasının en büyük sebebinin, PKK'nın yüzünü Suriye'ye dönmüş olması ve batının Kürt politikasındaki önemli değişimi olduğunu ifade etti.

Miroğlu, Türkiye'nin seçime çatışmalı bir süreçte girdiğine değinerek, "Bizim derdimiz ateşkes meselesi değil. Bizim derdimiz silahlı grupların silahlarını alıp bu ülkeyi terk etmeleridir. HDP, aldığı oyun hakkını ancak bu şekilde ödeyebilir seçmenlerine" ifadelerini kullandı.

- "Terörü lanetlemek insanlık borcudur"

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay da Ankara'daki terör saldırısında Türkiye'nin hedef alındığını belirtti.

"Bu, seçime doğru giden bir ülkede seçim sonuçlarını etkilemeye dönük vahşice bir katliamdır" diyen Aktay, bunlara karşı son derece dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

Aktay, şöyle dedi:

"Bu tür olaylarda hedefi ilk gösteren hedefin failidir. Partimizi hedef almaya çalışan insanları katliamın parçası ve faili olarak görüyoruz. Partimizle baş etmek için bu tür katliamlardan sorumlu tutmak gibi bir alçaklığı yapabileceklerine göre bunlardan her çeşit alçaklığı bekliyoruz. Teröre 'terör', teröriste, 'terörist' diyemeyenler bugün terörün mağduru olmaktan şikayet ediyor. Terörü lanetlemek insanlık borcudur."

- "Bu saldırılar seçimlerin sonucunu etkilemek için yapılmıştır"

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu ise saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı.

Diyarbakır'da seçim bürosunun açılışında konuşan Ensarioğlu, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu tür saldırıları tüm insanlığa, toplumun huzuruna ve demokrasiye karşı yapılmış saldırılar olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Ensarioğlu, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, bu saldırının sadece bir siyasi partiye, bir gruba veya bir kişiye yapılmadığına işaret etti.

"Seçimlere 20 gün kala yapılan bu saldırılar seçimlerin sonucunu etkilemek, demokrasiye ve insanlığa saldırarak Türkiye'yi Ortadoğu'daki kaosa sürüklemek için yapılmıştır" diyen Ensarioğlu, çözümün siyasette olduğunu söyledi.

Ensarioğlu, kirli oyunlara gelmeyeceklerini ifade ederek, faillerin ortaya çıkarılması için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

7 Haziran seçimlerinden sonra bölgenin adeta kan gölüne döndüğüne dikkati çeken Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"HDP, 'Biz Türkiyelileşeceğiz' dedi. Barış ve demokrasi için çalışacaklarını belirttiler. Millet barışa olan inancı ve kararı ile destek oldu. Ancak bölge malumunuz kan gölüne döndü. Nusaybin, Cizre, Silvan, Bismil, Sur ve birçok yerde kimsenin nedenini anlamadığı, hiçbir şekilde kabul edemediği kirli bir savaş başladı. Biz, 'inadına demokrasi inadına barış' diyoruz."

- "Bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum" 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da yaptığı yazılı açıklamayla Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Açıklamasında, sivil insanların bulunduğu bir alanda bomba patlatarak ölümlerine sebebiyet vermenin kabul edilebilir olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Toplumda kaos ve karışıklık çıkararak bunun üzerinden siyaseti dizayn etmeyi amaçlayan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricileri ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum. Olayın aydınlatılması, failleri ile destekçilerinin ortaya çıkarılması için hükümet bir an önce bütün mekanizmalarını harekete geçirmelidir. Silahı ve şiddeti bir yol ve yöntem gören zihniyeti reddettiğimizi hatırlatıyoruz. Herkesi, toplumsal barış ve kardeşliğimizin daha fazla zarar görmemesi için sorumluluk ve insiyatif almaya davet ediyorum."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.