Diyarbakır

Diyarbakır'daki terör örgütü operasyonu

19:04 10 Ekim 2015
Diyarbakır'daki terör örgütü operasyonu

Terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından Mersin'e uğurlandı

Terör saldırısında şehit olan polis memuru Cem Tayfun için tören düzenlendi. 

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende, şehit Tayfun'un (23) öz geçmişi okundu, dualar edildi. 

Törene katılan şehidin annesi Pervin Tayfun ayakta durmakta güçlük çekti.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Diyarbakır'dan bugün ikinci şehidin uğurlandığını belirten Taşdan, "Şehitlerimiz vatan, bayrak ve devletin bekası için canlarını feda ediyor. Bu acı yüreklerimizde. Şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğruna şehit oldukları değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi ve kardeşliğini pekiştirmektir" dedi.

Taşdan, şehitlerin uğrunda can verdikleri bu vatan ve milletin sonsuza kadar baki kalacağını vurgulayarak, "Uğruna canını verdiğiniz ay-yıldızlı bayrağımızın bulunduğu tabutlarla milletimizin gönlünde en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktasınız. İnancımız odur ki; Allah katında da en yüksek mertebeye ulaştınız" ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında duygulanan Taşdan'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit Tayfun'un cenazesi daha sonra Mersin'e uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Merkez Sur ve Yenişehir ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından geniş çaplı operasyon başlatılmış, terör örgütü PKK  mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda polis memuru Cem Tayfun şehit olmuş, 6 polis memuru yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.