Diyarbakır

Silvan ve Bismil'deki terör operasyonları

14:08 22 Kasım 2015
Silvan ve Bismil'deki terör operasyonları

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Silvan ve Bismil ilçelerinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sebebiyle hasar gören okullarda incelemelerde bulundu.

Bismil ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak'tan bilgi alan ve hasar oluşan okulları gezen Hurata, daha sonra Silvan'a geçti. 

Hurata, Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile görüşmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari'den bilgi aldı. Ensari, terör olayları sebebiyle kapanan okullarda eğitime kaldıkları yerden devam ettiklerini belirterek şu bilgileri aktardı:

"Son olaylardan dolayı yaklaşık 8 bin öğrencimiz okullarına devam edemedi. Bu yüzden derslerinden geri kalan öğrencilerimiz için kaymakamlığımızın da destekleriyle telafi eğitim programı hazırladık. Öğrencilerimizin sınavlara hazırlanması için hafta sonları ilçe genelindeki okulları eğitim-öğretime açacağız. Bin 500 civarında öğretmenimiz hafta sonu ek derslerle öğrencilerimizin derslerindeki telafilerini sağlayacak."

-"Hasar tespit çalışmaları hızla sürüyor"

Görüşmelerin ardından ilçede hasar gören okul binalarında incelemelerde bulunan Hurata, Silvan'da yaşanan üzücü hadiselerin en çok eğitim-öğretimi etkilediğini belirtti.

Eğitim alanında yaraların bir an önce sarılacağını bildiren Hurata, "Çocuklarımız bir süre okullarından ayrı kaldılar. Okulları büyük hasar almasına rağmen öğrencilerimiz yılmadan eğitim-öğretime devam etmeye çalışıyor. Hasar gören okullarımızı tek tek gezerek gerekli incelemeleri başlattık. İvedi bir şekilde hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak onarım çalışmalarına başlayacağız. Temennimiz bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması ve çocuklarımızın eğitim-öğretimlerini aksatmayacak şekilde devam etmelerini sağlamak" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.