Diyarbakır

Nusaybin'de intihar ettiği öne sürülen kişi

16:18 22 Kasım 2015
Nusaybin'de intihar ettiği öne sürülen kişi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "engelli annesini sokağa çıkma yasağı nedeniyle hastaneye götüremediği için intihar ettiği" öne sürülen Ahmet Öz'ün oğlu Ruhullah Öz, babasının cesedine ilişkin görüntüleri sosyal medyada yayınlayan kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Nusaybin'de görev yapan vaiz Ruhullah Öz, babasının ölüm haberiyle üzüntü yaşadığını belirterek, babasının ceset görüntülerinin sosyal medya aracılığıyla manipülasyon amaçlı servis edilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

Babasının intihar edebileceği ihtimalini düşünemediğine dikkati çeken Öz, "Babamın herhangi bir kronik hastalığı yoktu, ayrıca intihara teşebbüs edecek nitelikte de değildi. İnançlı, duyarlı ve ehli iman bir Müslüman'dı" dedi.

Babaannesini "anne" gibi gördüğünü ve babası okuryazar olmadığı için tüm sağlık sorunlarından haberdar olduğunu anlatan Öz, sosyal medyada yer alan "annesini hastaneye götüremediği için intihar ettiği" iddialarının inandırıcı gelmediğini anlattı.

Öz, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada babamın, babaannemin sağlık problemi nedeniyle 112'yi arayıp cevap alamadığı, 155'i arayıp yardımına icabet edilmediği hususunda bazı haberler yayınlandı. Birinci olarak şunu söylemek istiyorum, annem (babaannesi) bugünün hastası değil, 8 aylık yatalak bir insandır. Bakıcı raporundan da tarihi bellidir. Onun haricinde eğer annemin (babaannesi) ani bir rahatsızlığı olsa babamın 112 veya 155'i aramak yerine ilk başvuracağı kişi benim. Babamın okuryazarlığı yok. O münasebetle bu problemi çözmek bu kadar sorun da değil.

Babamın cep telefonundan geçmişe yönelik aramalara bakılırsa böyle bir şey olmadığı da ortaya çıkacaktır."

Hiç kimseyle husumetleri bulunmadığını ifade eden Öz, "Hakk doğrultusunda, halka hakkı haykırmayı kendine misyon edinen bir kişiye kim düşmanlık edinebilir? Farz edelim ki bana düşmanlığı olsa bir insan kalkıp da... 100 yaşındaki masum yatalak insana bakıcılık yapan bir insana yapılan insani değildir. O münasebetle kimseden şüphelendiğimiz yok. Merhumun durumu otopsi sonuçlarına göre aydınlığa kavuşacaktır. Otopsi neticesinde bu olaylar aydınlanacaktır" diye konuştu.

- Suç duyurusunda bulunacak

Babasının görüntülerinin çekilmesine ve sosyal medyada yayılmasına da tepki gösteren Ruhullah Öz, görüntüyü çeken ve yayan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Öz, sosyal medyadaki paylaşımında, "Taziyem biter bitmez bu görüntüyü çekip bu şekilde servis eden şahıs ve şahıslar hakkında bütün yasal yollara başvuracağım" ifadesine yer verdi.

- Görüntüleri terörist çekmiş

Polis ekipleri, "Ahmet Öz'ün Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı nedeniyle engelli annesini hastaneye götüremediği için intihar ettiği" iddiası üzerine inceleme başlattı.

Çalışmalar kapsamında, Ahmet Öz'ün ayakları yere değecek şekilde iple asılı halde bulunduğu, merhumun annesiyle ilgili sağlık ekiplerine herhangi bir çağrıda bulunmadığı, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önce defalarca tehdit edildiği ve evine ses bombası atıldığı bilgilerine ulaşıldı.

İntihar iddiasıyla sosyal medyada paylaşılanların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, Öz'ün kesin ölüm sebebinin Mardin Devlet Hastanesindeki otopsinin ayrıntılı sonucunun ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Polisin cinayet şüphesi üzerinde de yoğunlaştığı kaydedildi.

Bu arada, Öz'ün ayakları yere değecek şekilde boğazından iple asılı cesedinin videosunu çeken ve sosyal medya aracılığıyla yayan kişinin "Şorej" kod adlı terörist olduğu öne sürüldü. Teröristin videoyu sosyal medyaya yükledikten sonra kayıplara karıştığı belirtildi.

Nusaybin Kaymakamlığınca, bazı mahallelerde halkın can ve mal güvenliğinin korunması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Kasım'da başlatılan sokağa çıkma yasağı sürüyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.