Diyarbakır

Diyarbakır'da askeri aracın devrilmesi

12:28 23 Kasım 2015
Diyarbakır'da askeri aracın devrilmesi

Tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gözüdok'un cenazesi memleketi Tokat'a uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gözüdok için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törende şehit Uzman Çavuş Gözdok'un (36) Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Ahmet Töre, törende yaptığı konuşmada, acılarının sonsuz olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şimdi sen de tüm şehitlerimiz gibi vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun. Uğruna can verdiğin emanetlerin bekçileriyiz. Rahat uyu. Bizler ülkesini, milletini, vatanını canımız pahasına korumaya yemin etmiş silah arkadaşların olarak hakkımızı sana helal ediyoruz." 

Konuşmanın ardından şehidin cenazesi memleketi Tokat'a uğurlandı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Lice'deki operasyondan dönen askerleri taşıyan araç, dün akşam Sur ilçesi Aşağıkengerli mevkisinde devrilmiş, Mehmet Gözüdok ile 2 asker yaralanmıştı. Gözüdok, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.