Diyarbakır

Hani’de eğitim sorunları masaya yatırıldı

14:27 28 Kasım 2015
Hani’de eğitim sorunları masaya yatırıldı

Hani Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda Hani ilçesinde eğitimin durumu ele alındı.

Hani Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda Hani ilçesinde eğitimin durumu ele alındı.

Hani Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi toplantı salonunda Hani Kaymakamı Tahir İğde başkanlığında yapılan toplantıda, eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü ve eğitimdeki başarıda çıtanın yükseltilmesi için alınacak tedbirler alındı.

Toplantıda konuşan İğde, Hani’de eğitim çıtasının yükseltilmesi için bütün sorunların çözümüne yönelik aktif adımların atılmasının fayda sağlayacağını belirtti.

İğde, bu konuda özellikle ilçe Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere tüm okul müdürlerinin aktif rol üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Hani ilçesinde eğitimde kalitenin arttırılması ve başarının elde edilmesi için sorumluluk duyulması gerektiğini ifade eden Kaymakam İğde, şöyle konuştu:

"Bu öğrencilerin daha başarılı olması için çaba gösteriyoruz. Öğrencisi, velisi, öğretmeni, idarecisi olarak hep birlikte alanlarınızla ilgili sorumluluklarınızın farkında olmak zorundasınız. Sorumluluk duygusu ve anlayışı ne kadar yüksek olursa, başarı da o kadar yüksek olur. İlçede öğrencilerin eğitim sürecinden daha donanımlı, daha birikimli ve bilinçli olarak yetiştirilmelerinin yanı sıra üst eğitim kurumlarda daha başarılı olmaları için gerekli eğitim politikaların belirlenmesi ve uygulanması önemli ."

İğde, okul servislerinin, öğrencilerin okuldan eve gidiş gelişlerinde daha güvenli bir şekilde ulaşımları sağlanması için sıkı bir şekilde denetleneceğini söyledi.

Okul önlerinde de sıkı bir denetim ve kontrol olacağını kaydeden İğde, "Okul önleri her olumsuz hareket ve kötü amaçlı kişilerden korunacak. Bu konuda İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığımız gerekli önlem ve tedbirleri her zamanki gibi sıkı şekilde alacak. Ben inanıyorum ki, ilçemizde eğitim kısa sürede çok daha iyi yerlere gelecek. Bu konuda bütün gücümüzü kullanacağız ve başarılı olacağız" dedi.

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu ise, okul müdürlerinin işlerinin oldukça zor olduğunu, bu zorlukları ve sıkıntıları hep beraber aşacaklarını belirtti.

Burucu, şunları kaydetti:

"Bir eğitimcinin tek ve yegane gündem maddesi eğitim öğretim olmalıdır. Tabiri caizse eğitimle yatıp eğitimle kalkmalıdır. Okulunu nasıl geliştireceği, başarısını nasıl arttıracağı konusunda yeni yeni projeler üretmelidir. Başarısızlıkla ilgili hiçbir mazereti kabul etmemizi beklemeyin. Başarısız olmayacağız. Her konuda Hani ilçesinde eğitimi bir adım daha yukarı taşımak için var gücümüzle çalışacağız. "

Toplantıya, Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Tezer Güner ve okul müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.