Diyarbakır

Hani'de, "Bana İsmimle Hitap Et" projesi

16:28 28 Kasım 2015
Hani'de, "Bana İsmimle Hitap Et" projesi

Hani İlçe Kaymakamı İğde, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bana İsmimle Hitap Et" projesi kapsamında öğrencilere yaka kokartlarını dağıttı.

 Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bana İsmimle Hitap Et" projesi kapsamında hazırlanan yaka kokartı dağıtım törenine katıldı.

Gürbüz Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan İğde, öğretmenliğin bir sevda mesleği ve gönül işi olduğunu söyledi.

İğde, "Eğitim ve öğretimde, idareci öğretmen ve öğrenciler arasındaki ilişkiler, sevgi ve saygıya dayalıdır" dedi.

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu ise, okulun çevre ve fiziki koşulları, öğrencilerin gelişim düzeyi dikkate alınarak öğrencilerle uyumu kolaylaştıracak "Okul Uyum Programı" kapsamında alınan bir karar ile ilçe merkezi genelinde okullarda okuyan, okul öncesi ve sonrası ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaka kokardının takılması yönünde karar alındığını belirtti.

Burucu, "Okullarımızda başlatılan bu uygulama ile öğrenciler arasında sosyal saygınlığı sağlamayı amaçlıyoruz. Öğretmenlerin de artık öğrencilerine 'oğlum, kızım, çocuğum' gibi ifadeleri de kullanamayacak" diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam İğde ve Burucu, öğrencilere yaka kokartlarını dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.