Diyarbakır

Derik'teki sokağa çıkma yasağı

22:18 30 Kasım 2015
Derik'teki sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Derik ilçesindeki operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ile barikatların kaldırılması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 27 Kasım'da Derik'te sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.

Operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada bir askerimiz şehit olmuş, bir askerimiz yaralanmıştır. Yaralı askerimizin tedavisi devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz." 

Bölgedeki vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulanan açıklamada, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın kesinlikle uyması, can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmektedir. Ayrıca vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.