Diyarbakır

Adalet Bakanı Bozdağ:

18:10 01 Aralık 2015
Adalet Bakanı Bozdağ:

"Açıklamamda 'Merhum Tahir Elçi'yi öldüren kurşun bulunmuştur' diye bir ifade kesinlikle yoktur. Olay yeri incelemesi sırasında deforme olmuş 1 mermi çekirdeği ile 2 kovan yeleği bulunmuştur"

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Açıklamamda 'Merhum Tahir Elçi'yi öldüren kurşun bulunmuştur' diye bir ifade kesinlikle yoktur. Olay yeri incelemesi sırasında deforme olmuş 1 mermi çekirdeği ile 2 kovan yeleği bulunmuştur" dedi.

Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ile İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Barosuna geçti.

Elçi'nin üzerinde papatya ve fotoğraflarının bulunduğu masasının önünde dua eden Bozdağ, ardından Baro Başkan Vekili Velat Alan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

- "Teknik incelemeler devam ediyor"

Daha sonra geçtiği Diyarbakır Adliyesinde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın makam odasında gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, baro yönetimiyle detaylı bir değerlendirmede bulunduklarını söyledi.

O gün olay yeri incelemesi sırasında başsavcının da bulunduğu heyete saldırı olduğunu anımsatan Bozdağ, Diyarbakır temasları sırasında yaptığı açıklamadaki bazı ifadelerinin, kamuoyunda yanlış aktarıldığını bildirdi.

Açıklamasının farklı yansıtıldığını kaydeden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Basında yer alan yanlışı düzeltmek istiyorum. Açıklamamda 'Merhum Tahir Elçi'yi öldüren kurşun bulunmuştur' diye bir ifade kesinlikle yoktur. Olay yeri incelemesi sırasında deforme olmuş 1 mermi çekirdeği ile 2 kovan yeleği bulunmuştur diye ifade ettim. Şu anda bulunmuş, deforme olmuş kurşun ve kovan yeleklerine ilişkin balistik ve diğer teknik incelemeler devam ediyor."

Bunların hangi silaha ait olduğunun incelemelerden sonra ortaya çıkacağına işaret eden Bozdağ, "O nedenle basında yer alan bu haberin doğru olmadığını ve bu açıklamanın da Adalet Bakanı olarak bana ait olmadığını özellikle ifade etmek isterim. Tamamen ya yanlış anlama ya da bir çarpıtmadan kaynaklı olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Bozdağ, gazetecilerin "Olay yerindeki diğer deliller toplandı mı?" sorusuna, "Olay yerinde 83 delil işaretlendi. Bunların görüntüleri, krokileri, fotoğrafları var. 43 ayrı delille 71 ayrı nüve toplanmış oldu. Diğer kalanlar ise terör saldırısı nedeniyle toplanma imkanı bulunamadı. Ancak onların kamera görüntüleri, fotoğrafları, krokileri ve diğer tespitleri yapılmış durumdadır" yanıtını verdi.

Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.