Diyarbakır

Sur'daki operasyonda bir polisin şehit olması

19:02 05 Aralık 2015
Sur'daki operasyonda bir polisin şehit olması

 Diyarbakır Valiliğinden, Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik 2 Aralık'ta Sur ilçesindeki 6 mahalle ile Gazi Caddesinde, 3 Aralık'ta da Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

İlgili birimlerle koordineli şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlandığına işaret edilen açıklamada, "Sur ilçesinde 15.45'te Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştur. Şehide Allah'tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.