Diyarbakır

Terör mağdurlarına yardım kampanyası

13:27 01 Ocak 2016
Terör mağdurlarına yardım kampanyası

Sur'daki terör saldırılarından mağdur olanlar için İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca başlatılan kampanyaya gıda, battaniye ve nakdi yardım çağrısı yapıldı

Diyarbakır'da, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında, platform üyesi sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan Murat Koç, kentteki terör olaylarına dikkati çekti.

Koç, terör örgütü PKK'nın saldırıları yüzünden Sur'da yaşayan pek çok ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Saldırıların ilçe halkına yaşattığı olumsuzluklara değinen Koç, şöyle konuştu:

"Olaylar nedeniyle binlerce insan evini terk edip kış mevsiminde canlarını kurtarmak amacıyla temel bazı eşyalarını bile alamadan, aç ve perişan bir vaziyette kimisi akrabalarının yanına sığınırken, kimileri geçici barınma yerlerinde iskan edildi. Binlerce esnaf aylardır iş yerini kapatmak zorunda kaldı. İbadethanelere, okullara zarar verildi. İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak, zulüm ve sıkıntı çekerek yerlerinden ve yurtlarından edilen mazlum halkın yanında olduğumuzu ilan etmek ve aynı zamanda tüm duyarlı kesimlere hatırlatıcı görevimizi yapmak üzere burada bulunmaktayız."

Mağduriyet yaşayan insanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek umuduyla "Sur'daki muhacirlere ensar olalım" şiarıyla gıda, battaniye ve nakdi yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Koç, tüm hayırsever kişi ve kurumlardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.