Diyarbakır

Terör öğrencilere karne heyecanı yaşatmadı

15:09 22 Ocak 2016
Terör öğrencilere karne heyecanı yaşatmadı

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler karne sevincini yaşayamazken, öğretmenler de öğrencilerine karne veremediği için üzüntü yaşadı.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırıları, bölgedeki birçok il ve ilçede çocukları eğitim hakkından mahrum bıraktı.

PKK'lıların cadde, sokak ve okul önlerine kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve yerleştirdiği patlayıcı tuzakları nedeniyle bazı ilçelerde önceleri güvenlik endişesiyle okula gidemeyen çocuklar, terör saldırılarının artması üzerine yürütülen operasyonlarda vatandaşların can güvenliğinin korunması için uygulanan sokağa çıkma yasağı ile de okullarından uzak kaldı.

- "Bomba ve silah seslerinin altında yaşadık"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörist saldırılar nedeniyle eğitimden uzak kalan öğrenciler, bugün Türkiye genelindeki öğrenciler gibi karne sevinci yaşayamadı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçedeki 6 mahallede teröristlere yönelik güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürerken, bu mahallelerdeki okulların terör saldırıları ve örgüt mensuplarınca yakılması nedeniyle öğrenciler eğitimden mahrum kaldı.

Sur ilçesinde Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Süleyman Nazif Ortaokulunda okuyan Y.B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karne alamadığından dolayı hüzünlü olduğunu söyledi.

Yaşıtlarının karne aldığını görünce üzüldüğünü ifade eden Y.B, şöyle devam etti:

"Bomba ve silah seslerinden ders çalışamıyor ve ödevlerimizi yapamıyorduk. Arkadaşlarımı özlüyorum, birçok öğrenci karnelerini alırken, ben alamadım. Herkes gibi kendi okuluma gitmek istiyorum. Öğretmenlerimi, ders çalışmayı ve mahallemi özledim. Okulumu yaktılar, her şeyin eski haline dönmesini istiyorum. Sabah evden çıktığımda yaşıtlarım ailesiyle birlikte karne almaya gidiyordu. Eski günlerde biz de ailemizle karne almaya gidiyorduk, şimdi ise karne dahi alamıyoruz."

Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ö.M. de yaklaşık 3 aydır okula gidemediğini, derslerinden uzak kaldığını anlatarak, okulu ve arkadaşlarını özlediğini dile getirdi.

Özellikle oturdukları mahalleyi özlediğini belirten Ö.M, "Bomba ve silah seslerinin altında yaşadık. Psikolojimiz bozuldu, ondan dolayı okuluma devam edemedim. Mahallemizde bomba ve silahlar patlıyordu. Biz de onların yüzünden taşındık. Yaşıtlarım karne alıyor, ben ise alamıyorum. Bu sıkıntıların bitmesini istiyorum. Okulumuz tekrar yapılsın" dedi.

- Terör, öğrencilerine karne vermesine engel oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde görevli öğretmen Ö.Y. ise PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ayrı kaldığı öğrencilerine karne veremediği için üzgün.

Cudi Mahallesi'ndeki Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapan Ö.Y, sokağa çıkma yasağı nedeniyle geldiği Batman'da yaptığı açıklamada, bir ayı aşkın süredir öğrencilerinden ayrı kaldığını söyledi.

Ö.Y, ilçede eğitim öğretime terör olaylarından dolayı ara verildiğini dile getirerek, "Okulumuza 4 hendek geçerek ulaşabiliyorduk. Bugün meslektaşlarım gibi öğrencilerime karnelerini vermeyi çok isterdim ama olmadı. Keşke bu olaylar bitmiş olsaydı ve öğrencilerime karnelerini verebilseydim" diye konuştu.

Olaylar nedeniyle hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağduriyet yaşadığını ifade eden Ö.Y, "Okulumuzun bulunduğu mahallenin hemen hemen her yerinde hendek kazıldığı için zaten öğrencilerin bir kısmı okulu gelemiyordu, bir kısmı da endişe duyan aileleri tarafından okula gönderilmiyordu" ifadelerini kullandı.

Ö.Y, en kısa zamanda olayların sona ermesini istediklerini belirterek, öğrencilerine ve görev yaptıkları okullara kavuşmayı beklediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.