Diyarbakır

Diyarbakır'daki terör saldırısı

16:49 27 Ocak 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru ile hayatını kaybeden 5 kişinin fotoğrafları, patlamanın gerçekleştiği İlçe Emniyet Amirliği binasına asıldı.

İlçede 13 Ocak gecesi Çınar Emniyet Amirliği ile lojmana PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, bir polis memurunun şehit düştüğü, 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığı saldırıda hayatını kaybedenler anısına, "Çınar Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz" ifadesi ile fotoğraflarının yer aldığı bez afiş hazırlandı.

Patlamada kullanılamaz hale gelen İlçe Emniyet Amirliği binasına asılan afişte, saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi, kızı Mevlüde İrem Çiftçi, Lokman, Ecrin ve Murat Alper Açıkgöz ile Esra Köse Başalan'ın fotoğrafları yer alıyor.

Afişte ayrıca 29 Temmuz 2015 tarihinde Çınar ilçesi Gazi Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca bir araçtan uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Uyar ile saldırıda çay ocağının önünde otururken ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybeden vatandaşlardan Osman Çaran ile İbrahim Turan'ın da fotoğraflarına yer verildi.

Afişte hayatını kaybeden vatandaşlar, "sivil şehit" olarak nitelendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.