Diyarbakır

Terör mağduru ailelere esnaftan destek

15:54 08 Şubat 2016
Terör mağduru ailelere esnaftan destek

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan ailelere İzmir esnafı giysi yardımında bulunuldu.

İlçenin terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde devam ediyor.

Terör saldırılarının mağdur ettiği Sur'daki ailelere ise yardımlar sürüyor. Bu kapsamda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfınca başlatılan kampanyaya İzmir Kemeraltı esnafı da destek verdi.

Kente ulaştırılan yardımlar hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Hayırsever Mehmet Baksi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım çalışmasını İHH ile birlikte yürüttüklerini söyledi.

İzmir'de yaşayan oğlunun öncülüğünde Kemeraltı esnafı tarafından toplanan yardımların Sur'a ulaştırıldığını ve dağıtımının yapıldığını anlatan Baksi, "Herkesi Sur halkı için yardım eli uzatmaya davet ediyoruz. Kemeraltı esnafı, çok sayıda kıyafeti bölgeye gönderdi. Biz de Sur içindeki ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bir kamyon daha yardım gelecek" diye konuştu.

Baksi, Sur'daki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.