Diyarbakır

Çözüm Der Genel Başkanı Ezgin:

17:02 11 Şubat 2016
Çözüm Der Genel Başkanı Ezgin:

Çözüm Der Genel Başkanı Ercan Ezgin, okullara saldırmanın ve eğitim hakkını engellemenin kimseye bir fayda getirmeyeceğini belirtti.

Ezgin yaptığı açıklamada, son dönemde Doğu ve Güneydoğuda yaşanan barikat kurma, çukur kazma ve şehir çatışmaları üzerine başlayan kaos ve kargaşanın en çok çocukları vurduğunu bildirdi.

Karneler dağıtılırken okulda çocuklar bile bulunurken, canavarca hisle, molotoflarla yapılan saldırılara, okulların karargah olarak kullanımına şahit olduklarını kaydeden Ezgin, özellikle bilinçli ve sistemli bir şekilde Kürtlerin ekonomik, siyasi ve kültürel yönden ilerlemesini sağlayacak, toplumsal refahı yükseltecek, aidiyet duygusunu geliştirecek ne varsa ona karşı düşmanlık yapıldığını vurguladı.

Kürtlerin en büyük düşmanının cehalet olduğunu aktaran Ezgin, şöyle devam etti:

"Hangi insaf, insanlık, vicdan ve ideoloji bunun haklı ve mantıklı gerekçesi olabilir. Bu saldırılarla istene o ki Kürt çocukları cahil kalsın, okullar olmasın. Yapılanlar asla kabul ve tasdik görülecek işler değildir, bölge halkının ne vicdanında ne de gönlünde olumlu karşılık bulmamaktadır. Çocuklarımız bomba ve silah seslerinden psikolojik travma yaşamaktadır. Okullara saldırma ve eğitim hakkını engelleme kimseye bir fayda getirmeyecektir. Bu saldırılar, evrensel nitelikteki eğitim hakkının ve insanlık geleceğinin düşmanlığıdır. Öğrencilerin eğitimini engellemek, cahil kalmalarını istemek kimsenin hakkı değildir. Çocuklarımızın eğitim ve gelişim hakkına tecavüz eden bu tarz olayların doğru değil. Okullara ve öğrencilere yönelik eylemlerin son bulmasını talep etmekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.