Diyarbakır

Suriyeli baba engelli oğlunu tedavi ettirmek istiyor

13:04 16 Mart 2016
Suriyeli baba engelli oğlunu tedavi ettirmek istiyor

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN / MEHMET SIDDIK KAYA - Suriye'de Esed rejimi tarafından öldürülen oğlunun yasını tutan Abdulkahar Muhammed, engelli olan diğer oğlunu tedavi ettirmek istiyor.

Deyrizor kentinde yaşayan varlıklı ailelerden biri olan, ancak savaş nedeniyle hayatları alt üst olan 4 çocuklu Muhammed ailesinin 25 yaşındaki çocuğu Ahmet Muhammed, 3 yıl önce Esed askerlerinin hedefi oldu. Çocuklarının yaralanması sonrası Türkiye'ye göç eden aile, 2 ay boyunca tedavi gören çocuklarını kaybetti.

Evlat acısı yaşayan ve geride kalan çocuklarını hayatta tutmak için mücadele eden baba Abdulkahar Muhammed, en büyük oğlu 30 yaşındaki engelli Şakir Muhammed'in tedavi edilmesini istiyor.

Muhammed, oğlunda 6 yaşından beri gelişim geriliği başladığını belirterek, oğlunu birçok kez doktora götürdüğünü, ancak hastalığın tedavisinin bulunamadığını söyledi.

Baba Muhammed, oğlunda hastalık nedeniyle görme, duyma ve konuşma kaybı yaşandığını, dişlerinin döküldüğünü ve fiziğinin gelişmediğini belirtti.

Oğlunun tedavi edilmesini isteyen Abdulkahar Muhammed, şöyle konuştu:

"Oğlum 6 yaşına kadar normaldi, hiçbir sorunu yoktu. Daha sonra yavaş yavaş erimeye başladı. Gözlerinde sorun çıktı, sonra duymamaya başladı. Oğlumun iyi bir şekilde tedavi edilmesi gerekiyor. İlaçlar pahalı olduğu için temin edemiyorum. Doktorlar, bu hastalığını 100 milyon kişiden birinde görüldüğünü söyledi ama nedeni bilinmiyor."

Türkiye'de engellilere yönelik önemli merkezlerin bulunduğunu kaydeden Muhammed, "Çocuğum acı çekmesin. En azından burada iyi bir hastanede tedavi edilebilir. Günahsız olan çocuğum belki bu sayede iyileşebilir. Ben de işsiz olduğum için her ihtiyacını karşılayamıyorum" dedi.

Suriye'de mobilya atölyesi işlettiğini, ancak iç savaşta evlerinin, iş yerlerinin ve arabalarının bombalandığını aktaran Abdulkahar Muhammed, şu anda 2 odalı ve sobalı bir evde kaldıklarını bildirdi.

- "Allah Türkiye'den razı olsun

Akrabalarıyla birlikte göç ettiklerini, Türkiye sayesinde milyonlarca insanın hayatta kaldığına dikkati çeken Muhammed, Türkiye'nin kendilerine ev sahipliği yaptığını, ihtiyaçlarını giderdiğini anlatarak, "Türkiye bir çok Arap ve batılı ülkeden daha iyi konumda, çünkü burada göçle gelen insanlara değer veriliyor. Avrupalı devletlerin göçmenlere nasıl davrandığını televizyonlardan görüyoruz. Allah Türkiye'den razı olsun" şeklinde konuştu.

Muhammed, ülkesindeki savaşın sona ermesi ve barış ortamının sağlanması halinde ülkesine dönmek istediğini de anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.