Diyarbakır

Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor

15:49 31 Mart 2016
Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor

MEHMET SIDDIK KAYA / OSMAN ÖKSÜZ - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla teröristlerden arındırılan Sur ilçesindeki vatandaşlar yarın kenti ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor.

PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonla örgüt üyelerinden temizlenen, huzur ve güven ortamının tesis edildiği Sur'daki vatandaşlar Davutoğlu'nun gerçekleştireceği ziyaretten umutlu.

İlçede 35 yıldır esnaflık yapan Atilla Feyruzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle dört aydır iş yerinin kapalı olduğunu söyledi.

Terör olayları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Feyruzer, Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başbakanımız başım gözüm üstüne gelsin. Çok şükür dükkanıma kavuştum, bariyeler kaldırıldı, her yer güllük, gülistanlık olmuş. Başbakanımızı çok seviyoruz. Kendisinden umudumuz, beklentimiz yüksek" dedi.

Feyruzer, Davutoğlu'nun ziyaretinin önemli olduğunu, olayların sona ermesini istediklerini vurgulayarak, "Artık ölümler olmasın, akan kan dursun. Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde verdiği sözlerin arkasında durmadı. 'Emanet oyların kıymetini bileceğim' dedi ama sonu ne oldu? Demirtaş şu anda dayatılan şeyleri söylüyor. Demirtaş, halka, 'Meydanlara çıkın' diyor, arkasından Kandil başka şeyler söylüyor."

- "Terör bizi yedi bitirdi"

Başbakan'ın ziyaretinin hayırlı olacağına inandığını belirten esnaf Tayfur Birtane, ilçede sağlanan huzur ortamının kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Birtane, Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu, Sur ilçesinin de Diyarbakır'ın kalbi olduğunu vurgulayarak, iş yerlerine kavuştuklarını, Davutoğlu'nu ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Abdullah Er, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin kendileri için moral olacağına işaret ederek, "Başkanımızdan güzel şeyler bekliyoruz. Kendisine inanıyor, güveniyoruz. Sur esnafı ve halkı için güzel şeyler söyleyecektir. 7 Haziran 2015 tarihinden bu yana terör bizi yedi, bitirdi. Ziyaretten dolayı çok umutluyuz" ifadelerini kullandı.

Er, olayların son bulmasını istediklerini belirtti.

- "Başbakanımızın gelişinden umutluyuz"

Abdurrahman Demir de olayların vatandaşları mağdur ettiğini, huzur içinde yaşamak istediklerini söyleyerek, "Kürtlerle ve Türklerle bir sıkıntımız yok. Bugüne kadar insanlar arasında ayrım yapmadık. Hepimiz kardeşiz ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Başbakanımızın gelişinden umutluyuz" sözlerine yer verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.