Diyarbakır

Bağlar'daki terör saldırısı

14:58 05 Nisan 2016
Bağlar'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis Tamer Aktaş için tören düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı, özgeçmişi okundu, dua edildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, törende yaptığı konuşmada, Aktaş'ın vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olduğunu söyledi.

Saldırıda yaralanan polislere ve vatandaşlara şifalar, şehitlere ise rahmet dileyen Güneş, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.

Güneş, "Bu güzel yurdumuz, uzun süren mücadelede gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağı olan şehitlerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir." dedi.

Ambulansla getirilen şehidin annesi Melahat Aktaş, sağlık görevlileri eşliğinde tekerlekli sandalye ile törende yer aldı. Şehidin annesi ve eşi Fatma Aktaş gözyaşı döktü.

Aktaş'ın aynı saldırıda yaralanan meslektaşı, şehidin eşine Aktaş'ın hayatını kaybetmeden önce yazdığı mektubu ve fotoğrafı verdi. Aktaş, eşinin mektubunu gözyaşlarıyla aldı.

Evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu babası olan 40 yaşındaki Aktaş'ın Artvin'den geçici görevle Diyarbakır'a geldiği öğrenildi.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı.

Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Gümüşhane'ye uğurlandı.

Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart'ta terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar için Diyarbakır'da geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırıda bulunulmuş, patlamada 7 polis memuru şehit olmuş, 15'i polis 30 kişi yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan polis Aktaş, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.