Diyarbakır

Şehidin görev yaptığı beldede teröre tepki

18:43 06 Nisan 2016
Şehidin görev yaptığı beldede teröre tepki

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik'in komşuları teröre tepkilerini dile getirdi.

Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesi sakinleri, evinden görev yaptığı Tepe Jandarma Karakoluna gitmek üzere otomobiliyle hareket eden ve teröristlerce uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu olay yerinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çelik'in yasını tutuyor.

Saldırının şokunu üzerlerinden atamayan ve Çelik'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan komşuları ile esnaf, terör saldırılarına tepki gösteriyor.

Çelik'in komşusu A.B, AA muhabirini yaptığı açıklamada, sabah 08.30 sıralarında işe gitmek için evden ayrıldığını, 15 dakika sonra eşinin kendisini arayarak Çelik'in şehit olduğu bilgisini verdiğini söyledi.

Acı haberin ardından apar topar eve geldiğini ifade eden A.B, olay yerine geldiğinde Çelik'in aracının tarandığını gördüğünü belirtti.

- "Kaderimizi yaşarız"

A.B, Çelik'in kendi halinde ve iyi niyetli bir kişi olduğunu dile getirerek, "Sait kendi halinde, kimseye zararı olmayan, elinden geldiği kadarıyla komşularına yardım eden sakin bir kişiydi. Beldemizde çok seviliyordu. Herkese karşı sevecen yaklaşırdı. Burada böyle bir olayın olması bizi çok üzdü ve şaşırttı." dedi.

Zaman zaman terör saldırılarına karşı Çelik'e uyarılarda bulunduklarını anlatan A.B, "Kendisine, 'Böyle eşofmanla bakkala, fırına gidiyorsun. Ortam tehlikeli, dikkatli ol. Mümkün olduğu kadar dışarı çıkmasan' diyordum. Bana, 'Ağabey tedbir, takdirin önüne geçmez, kaderimizi yaşarız. Ben fırına, markete gitmeyeceksem, yaşamamızın anlamı yok' derdi her zaman. Öyle de tevekkül sahibiydi" ifadelerini kullandı.

A.B, şehidin 3 yıldır Tepe beldesinde görevli olduğunu, 3 ay sonra tayininin çıkacağını anlattı.

Çelik'in Tepe'den ayrılmak istemediğini aktaran A.B, şunları dile getirdi:

"Memleketinden tayin konusunda baskı yapıyorlardı. O da bana, 'Tayin istedim ama Tepe gibi bir yeri bırakıp gidiyorum ve pişmanım, keşke görevimi uzatabilseydim. Tepe gibi güzel bir yeri nerede bulacağım?' derdi. Buraları çok seviyordu. Tepe beldesi böyle bir olayın gerçekleşeceği nerede ise son yerdi."

- "Halk terör örgütünü dışladı"

Halkın beldede terör örgütüne destek vermediğine işaret eden A.B, esnafın çağrılara kulak asmadığını, hiç kepenk kapatmadığını vurguladı.

A.B, memurların tayin hakkını kullanmayıp beldede kaldığını kaydederek, bugüne kadar halktan kimsenin zarar görmediğini söyledi.

Halkın terör olaylarının sona ermesini istediğini anlatan A.B, "Halk terör olaylarından huzursuz. Burada halk terör örgütünü dışladı. Halk, 'kapımın önünde el yapımı patlayıcı tuzaklanmasını istemiyorum, kapımın önünde bir uzman çavuşun taranmasını istemiyorum' diyor." ifadelerini kullandı.

A.B, devletin terörün üstesinden geleceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

- "Terör örgütünün bu tür eylemlere son vermesi gerekiyor"

Esnaf M.T, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, şehit Çelik'i evlatları gibi sevdiklerini vurguladı.

Tüm beldenin şehidi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getiren M.T, "Şehidimiz bizim evladımız gibiydi. Sohbet eder, derdimizi anlatırdık. Onu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Bugün yaşananlar huzurumuzu kaçırdı. Terör örgütünün bu tür eylemlere artık son vermesi gerekiyor. Sulh, silahla değil, kalemle olur." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesindeki evinden görev yaptığı Tepe Jandarma Karakoluna gitmek üzere otomobiliyle hareket eden Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu olay yerinde şehit olmuştu.

Evli ve 1,5 yaşında oğlu bulunan Çelik'in cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesindeki törenin ardından memleketi Hatay'a uğurlanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.