Diyarbakır

MARSU'nun DEDAŞ'a borcu 10 milyon liraya yaklaştı

17:24 05 Mayıs 2016
MARSU'nun DEDAŞ'a borcu 10 milyon liraya yaklaştı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MARSU), Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'ye (DEDAŞ), borcunun 10 milyon liraya yaklaştığı bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, MARSU’nun, merkez ve ilçelerdeki içme suyu şebekelerinin elektrik borcunu geçen Aralık ayından bu yana ödemediği belirtildi.

Belediye ve köy içme sularına ait borç miktarının da sürekli arttığına dikkat çekilen açıklamada, bu şartlarda enerji tedarik imkanının kalmadığı kaydedildi.

Köy içme suyu şebekelerine ait elektrik borçlarının ise, 2015 Haziran ayından bu yana ödenmediği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"İçme suyu şebekelerine ait elektrik borcu 5 milyon 145 bin 485 lirayı aşmıştır. Yaklaşık 10 aydır ödenmeyen köy içme sularına ait elektrik borcu ise, 4 milyon 645 bin 971 lirayı aşmış bulunmaktadır. Satın aldığımız elektriğin parasını peşin ödüyoruz. Bu parayı, maalesef belediyelerimizden aylarca tahsil edememekteyiz. Bu durumda şirketimizin faaliyetlerini sağlıklı olarak sürdürebilmesinin imkanını ortadan kaldırmaktadır. Toplamda 9 milyon 791 bin lirayı aşan borcun ödenmemesi durumunda üzülerek belirtmek isteriz ki Mardin merkezinin yanı sıra Artuklu, Yeşilli, Dargeçit, Savur, Ömerli, Nusaybin, Midyat, Mazıdağı, Derik, Kızıltepe ve Dargeçit ilçeleri ile köylere ait içme suyu şebekelerinin elektriğini kesmek zorunda kalacağız. Yaklaşık 800 bin insanın susuz kalarak, mağdur duruma düşmemeleri için mevcut borçların bir an evvel ödenmesi gerekmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklardan şirketimiz sorumlu olmayacaktır.’’

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.