Diyarbakır

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

15:08 11 Mayıs 2016
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz bu vatanın haini değil, bu vatanın onurlu birer evlatlarıyız. Bu vatanda eğer hain olarak değerlendirilecekler varsa halkın değerlerine ihanet edenlerdir." dedi.

Demirtaş, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi Danışma Bürosunu ziyaret etti.

Bir süre partililerle görüşen Demirtaş, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP'nin dişiyle tırnağıyla, halkın öz gücüyle çalışarak, alın teri ile Meclise geldiğini söyledi.

HDP'nin siyaset yapmasının engellenmeye çalışıldığını savunan Demirtaş, "Bugün geldiğimiz noktalar, bizim açımızdan makam, mevki değil, halkın mevzileridir. Demokratik mücadelenin kazanılmış mevzileridir. Demokratik siyasette var olmaya ve barışçıl yollarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizler ve halkımız açısından çok büyük bir fedakarlık ve erdemdir." ifadesini kullandı.

Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in gözaltına alınmasını eleştirerek, Yüksek'in yaptığı basın açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığını iddia etti.

"Dokunulmazlık dosyaları önümüzdeki hafta Meclise gelmek üzere iken Yüksek'in gözaltına alınması konseptin bir parçasıdır" diyen Demirtaş, DBP'li belediye başkanlarının bazılarının tutuklandığını bazılarının da görevden alındığını bildirdi.

Tüm bunların, "terörle mücadele" adı altında yapıldığını belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuran Yüksek'i de bizi de alabilirsiniz, hepimizi tutuklayabilirsiniz. Fakat emin olun bu yaptıklarınızın hepsinin siyasi faturası size çıkacak. Size siyasi fatura olarak dönsün diye, biz her yeri, cezaevlerini de parlamentoyu da dışarıyı da dik duruş ve direniş alanı haline getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Kamuran Yüksek şahsında teslim alınmaya çalışılan DBP'nin seçmeni ve onun iradesidir. Her yerde halkımız tepki göstermelidir. Özellikle metropollerde DBP'nin örgütlü olup olmadığı her yerde halk protesto etmelidir. Bu tutuklama ve gözaltı girişimini asla kabul etmediğimizi halk her yerde göstermelidir. Biz bir bütünüz. Halk ile siyasetçi, bizim geleneğimizde yek vücut olmuştur."

Türkiye toplumunun bir kısmının kendilerini eleştirmesini ve kendilerine tepki göstermesini anlayışla karşıladıklarına değinen Demirtaş, bunun demokrasinin gereğini olduğunu aktardı.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Halkın bir kesimi bizim tutuklanmamızı istiyorsa yarısından fazlası saraydaki zatın dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor. Saray diktasına ve darbeye direneceğiz. Sonuna kadar siyasetçilerimizle, halkla, sivil toplum örgütüyle, gençlerle, kadınlarla her yerde bu faşizme karşı dik duracağızSize teslim olmayacağız. Bu barbarlığınıza karşı diz çökmeyeceğiz. AKP olarak darbe yapmış durumdasınız. Saraya biat etmeyen herkesi vatan haini, terörist, düşman olarak kodlayıp yok etmeye çalışıyorsunuz ama unutmayınız ki bu vatan bizim de vatanımızdır. Biz bu vatanın haini değil, bu vatanın onurlu birer evlatlarıyız. Bu vatanda eğer hain olarak değerlendirilecekler varsa halkın değerlerine ihanet edenlerdir. Biz halkımızın değerlerine bağlı olduğumuz için hedefteyiz."

Basın açıklamasına, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Mithat Sancar da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.